Skip to content

AM en SPF Beheer tekenen turnkey overeenkomst voor honderd duurzame huurwoningen in Cruquius

AM en SPF Beheer hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van honderd Nul-Op-De-Meter (NOM) eengezinswoningen in de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius (gemeente Haarlemmermeer). SPF Beheer koopt de woningen aan in opdracht van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. De woningen zijn alle bestemd voor de verhuur (vrije sector).

De overeenkomst betreft honderd Nul-Op-De-Meter eengezinswoningen met een woonoppervlakte van circa 125 m2, die worden gerealiseerd in twee deelplannen in de eerste fase. Bij NOM-woningen zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans, inclusief het gebruik van huishoudelijke apparaten.

Bauke Robijn van SPF Beheer: “Wij zijn trots op de aankoop van deze eengezinswoningen in een bijzondere omgeving binnen de Randstad, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan de beschikbaarheid van eengezinshuurwoningen in deze regio. Deze NOM-woningen zijn een waardevolle en duurzame uitbreiding van onze vastgoedportefeuille en passen goed in onze strategie om te beleggen in duurzame huurwoningen op de betere locaties in Nederland. Ook in deze bijzondere tijden blijven wij investeren in dit soort goede projecten.”

Peter Heuvelink van AM: “Landgoed Wickevoort is onderdeel van de westzijde Haarlemmermeer, waar op termijn 10.000 tot 15.000 woningen gerealiseerd gaan worden. De overeenkomst tussen SPF Beheer en AM maakt het mogelijk om de eerste fase tot realisatie te krijgen en om aan de gestelde ambities voor Landgoed Wickevoort invulling te geven, waaronder het voorzien in de vraag naar duurzame huurwoningen.”

De woningen kenmerken zich door een moderne architectuurstijl naar een ontwerp van VenhoevenCS en hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. Verder zijn de deelplannen autoluw ingericht waardoor er voldoende ruimte is voor spelende kinderen en zijn de buitenruimten van de woningen gericht op het landschap aan de buitenzijde van het deelplan. De bouw is in handen van BAM Wonen en gaat van start in juni 2020. Naar verwachting worden de eerste woningen in september 2021 opgeleverd.

Deel "AM en SPF Beheer tekenen turnkey overeenkomst voor honderd duurzame huurwoningen in Cruquius" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Brainport Smart District in Helmond wordt slimste wijk van de wereld

Brainport Smart District in Helmond is een proeftuin voor de maatschappij van de toekomst. Op 150 hectare door de gemeente beschikbaar gestelde grond verrijst de komende jaren een wijk die smart, beter, mooier, veiliger, duurzamer en socialer is....

Daikin lanceert een 4-stappenplan voor het CO2-vrij maken van onze woningen

Daikin lanceert een 4-stappenplan voor een fundamentele transformatie van woningverwarming en -koeling op weg naar een groener Europa. Het doel is vanaf nu tot het jaar 2030 het aandeel van hernieuwbare verwarmings- en koelingssystemen te verhogen met 40%....
omgevingswet 1 januari 2022 belangrijkste aanpassingen

NRC: nieuwe bouwcrisis dreigt door ‘onwerkbare’ Omgevingswet

Bouwen, héél véél bouwen: daarmee willen partijen van links tot rechts de woningnood aanpakken. De afgelopen jaren liep het huizentekort alleen maar verder op, en zorgde de stikstofcrisis voor extra vertraging. Grote plannen om snel meer huizen te...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.