Skip to content

AM en SPF Beheer tekenen turnkey overeenkomst voor honderd duurzame huurwoningen in Cruquius

AM en SPF Beheer hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van honderd Nul-Op-De-Meter (NOM) eengezinswoningen in de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius (gemeente Haarlemmermeer). SPF Beheer koopt de woningen aan in opdracht van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. De woningen zijn alle bestemd voor de verhuur (vrije sector).

De overeenkomst betreft honderd Nul-Op-De-Meter eengezinswoningen met een woonoppervlakte van circa 125 m2, die worden gerealiseerd in twee deelplannen in de eerste fase. Bij NOM-woningen zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans, inclusief het gebruik van huishoudelijke apparaten.

Bauke Robijn van SPF Beheer: “Wij zijn trots op de aankoop van deze eengezinswoningen in een bijzondere omgeving binnen de Randstad, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan de beschikbaarheid van eengezinshuurwoningen in deze regio. Deze NOM-woningen zijn een waardevolle en duurzame uitbreiding van onze vastgoedportefeuille en passen goed in onze strategie om te beleggen in duurzame huurwoningen op de betere locaties in Nederland. Ook in deze bijzondere tijden blijven wij investeren in dit soort goede projecten.”

Peter Heuvelink van AM: “Landgoed Wickevoort is onderdeel van de westzijde Haarlemmermeer, waar op termijn 10.000 tot 15.000 woningen gerealiseerd gaan worden. De overeenkomst tussen SPF Beheer en AM maakt het mogelijk om de eerste fase tot realisatie te krijgen en om aan de gestelde ambities voor Landgoed Wickevoort invulling te geven, waaronder het voorzien in de vraag naar duurzame huurwoningen.”

De woningen kenmerken zich door een moderne architectuurstijl naar een ontwerp van VenhoevenCS en hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. Verder zijn de deelplannen autoluw ingericht waardoor er voldoende ruimte is voor spelende kinderen en zijn de buitenruimten van de woningen gericht op het landschap aan de buitenzijde van het deelplan. De bouw is in handen van BAM Wonen en gaat van start in juni 2020. Naar verwachting worden de eerste woningen in september 2021 opgeleverd.

Deel "AM en SPF Beheer tekenen turnkey overeenkomst voor honderd duurzame huurwoningen in Cruquius" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

Het nieuwe BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen is feestelijk gelanceerd tijdens het jubileumfeest van Dutch Green Building Council (DGBC) op 12 oktober bij het Scheepvaartmuseum. DGBC beheert en ontwikkelt de BREEAM-NL keurmerken. Daphne Braal, bestuursvoorzitter van woningcorporatie Vidomes en...

Schep Vastgoedmanagers en Rabobank SmartBuilds gaan partnerschap aan

Na een uitgebreide tender heeft Rabobank SmartBuilds de keuze gemaakt om voor beheer en verhuur van haar huurwoningen een partnerschap met Schep vastgoedmanagers aan te gaan. Tot voor kort was de Schep vastgoedmanagers bekend als Van ’t Hof...

Snel en schoon woningen realiseren in hout met prefab bouwmethode

Houtbouwbedrijf Treetek en architectenbureau Inbo ontwikkelen samen een nieuw bouwsysteem b_solution in Nederland. Het product is de eerste systeemoplossing op maat met prefab massief houten elementen voor grootschalige woningbouw met meerdere verdiepingen. De bouwmethode is een efficiënt en...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.