Skip to content

Snel en schoon woningen realiseren in hout met prefab bouwmethode

Houtbouwbedrijf Treetek en architectenbureau Inbo ontwikkelen samen een nieuw bouwsysteem b_solution in Nederland. Het product is de eerste systeemoplossing op maat met prefab massief houten elementen voor grootschalige woningbouw met meerdere verdiepingen.

De bouwmethode is een efficiënt en duurzaam alternatief voor traditioneel bouwen, dat het mogelijk maakt om snel betaalbare gestapelde (huur)woningen te ontwikkelen. En dat is in deze tijd hard nodig. ‘Inbo kent een lange historie in woningbouw, ook van woningen die in industriële productie zijn vormgegeven. We dragen graag bij aan het verduurzamen van de bouw, zowel materieel en sociaal.  Dat levert fijnere woonbuurten op’, zegt Jop Alberts, associate en architect bij Inbo.

Flatpack

b_solution verandert de rol van alle partners in de bouwketen en bespaart tijd en geld. Het biedt 100% ontwerpzekerheid, een schoon en stil bouwproces en natuurlijke CO2– en energieopslag. Het bouwmateriaal is circulair. Ook is er aandacht voor een duurzame bouwplaats. De aannemer is alleen nog verantwoordelijk voor de fundering, betonwerken, binnendeuren en het aansluiten van installaties.

Daarnaast heeft het flatpacksysteem van b_solution twee grote voordelen: er is minder transport nodig en meer flexibiliteit in de plattegrond door het systeem van losse elementen.

‘Door de samenwerking met b_solution en Inbo geven we actief invulling aan onze missie. Elk element uit de fabriek is vooraf getest. Zo kunnen we met verregaande prefabricage slim, snel en schoon een gebouw als een ‘Lego-pakket’ samenstellen’, zegt Bob Elzen, algemeen directeur bij Treetek.

Met de huidige capaciteit is het mogelijk om met deze methode 1.600 tot 1.800 woningen per jaar neer te zetten.

Achter b_solution staat Binderholz, een van de belangrijkste leveranciers van massief houten producten en innovatieve bouwoplossingen.

Beeld: ©b_solution

Bron: Inbo

Deel "Snel en schoon woningen realiseren in hout met prefab bouwmethode" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

DGBC lanceert BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen

Het nieuwe BREEAM-NL keurmerk voor nieuwbouwwoningen is feestelijk gelanceerd tijdens het jubileumfeest van Dutch Green Building Council (DGBC) op 12 oktober bij het Scheepvaartmuseum. DGBC beheert en ontwikkelt de BREEAM-NL keurmerken. Daphne Braal, bestuursvoorzitter van woningcorporatie Vidomes en...

Schep Vastgoedmanagers en Rabobank SmartBuilds gaan partnerschap aan

Na een uitgebreide tender heeft Rabobank SmartBuilds de keuze gemaakt om voor beheer en verhuur van haar huurwoningen een partnerschap met Schep vastgoedmanagers aan te gaan. Tot voor kort was de Schep vastgoedmanagers bekend als Van ’t Hof...

Veelzijdige hoogbouwtoren uit nieuwe woningfabriek

Na de zomer wordt in Groningen begonnen met de bouw van de eerste hoogbouwtoren die wordt geproduceerd in de nieuwe woningfabriek van Van Wijnen. Het gaat om een toren van 7 lagen met 47 appartementen, de eerste in...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.