Skip to content

Ymere realiseert 120 sociale huurwoningen in Hyde Park Hoofddorp

Ymere gaat in Hyde Park, naast het centraal station in Hoofddorp, 120 sociale huurwoningen realiseren. Met deze compacte appartementen gaan we straks met name starters op de woningmarkt blij maken.

Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 13.000 huurwoningen. In deze regio willen we graag meer compacte appartementen toevoegen. Viviane Regout: “Onze huidige portefeuille in Haarlemmermeer is voornamelijk opgebouwd uit eengezinswoningen. In de jaren zeventig en tachtig was dat een logische keuze. Vandaag staan we voor een andere opgave. Nagenoeg al onze woningzoekenden bestaan uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen. Voor hen willen we vooral compacte appartementen realiseren. Hyde Park wordt een prachtige, nieuwe wijk in het centrum van Hoofddorp naast het centraal station. Het is goed dat hier straks ook plek is voor sociale huurappartementen, waar we vooral veel starters op de woningmarkt blij mee gaan maken.” De woningen zijn de eerste van 800 sociale huurwoningen in dit gebied. Ymere heeft het voornemen om nog meer sociale woningen in Hyde Park af te nemen. In totaal komen in Hyde Park 3.800 woningen in verschillende prijsklassen.

 

Lars van Engelen is verheugd over de samenwerking met Ymere: “Ymere is een grote en ervaren corporatie die ook sterk in de Haarlemmermeer aanwezig is. Hun wensen sluiten goed aan bij onze visie voor Hyde Park als hoogstedelijke woonwijk bij het station.” Ook Harm Janssen is als gebiedsontwikkelaar zeer content met deze samenwerking: “We kunnen nu concreet invulling gaan geven aan onze ambitie om woongebieden te ontwikkelen waarin voor mensen met een verschillende achtergrond plaats is. Betaalbaarheid is daarbij voor ons belangrijk.”

Veel belangstelling

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. Op dit moment zijn er al meer dan 10.000 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam. De bouw van de eerste woongebouwen is inmiddels gestart. Over circa zeven jaar vindt naar verwachting de oplevering van de laatste woningen plaats.

Starters

De 120 sociale huurwoningen van Ymere komen in een zelfstandig woongebouw in het plangebied Hyde Park. Er komen zowel 2-kamer als 3-kamerwoningen. De woningen zijn met name bestemd voor starters op de woningmarkt. Vooral onder deze groep woningzoekenden is de vraag naar sociale huurwoningen groot. Nu de intentieovereenkomst is ondertekend gaan Ymere en de ontwikkelaar het plan verder uitwerken en volgt een definitieve koopovereenkomst. Naar verwachting start de bouw van dit woongebouw begin 2022 en kunnen de huurders in 2024 hun intrek nemen in de woningen.

Deel "Ymere realiseert 120 sociale huurwoningen in Hyde Park Hoofddorp" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Consortium gaat houten woningbouw stimuleren

Vanaf september start een campagne die zowel in Nederland als in Denemarken moet leiden tot een toename van het aantal nieuwe houten corporatiegebouwen. Met Europese subsidie op zak gaat een groep bouwers, corporaties en kennisinstituten daarmee aan de...

BIM is de kapstok voor nieuw en bestaand vastgoed

Corporaties hebben een scala aan gegevens van hun vastgoed. Technische gegevens, maar ook data over afmetingen, over gebruikte materialen en over de aanwezige installaties. Allemaal noodzakelijk voor het ontwikkelen en efficiënt beheren van dit vastgoed en verbeteren van...

Woningcorporaties verenigen zich in Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie

Hoe kunnen we de markt uitdagen om het verduurzamen van onze woningvoorraad sneller, innovatiever en tegen lagere kosten uit te laten voeren. Geheel in lijn met de ambities van de Renovatieversneller waarmee samengewerkt wordt. Die vraag leidde tot...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.