Skip to content

Revalidatiecentrum De Hoogstraat

Beschrijving over het product

In deze case study bespreken we hoe Revalidatiecentrum De Hoogstraat te Utrecht met bijna 500 toegangen de overstap maakte van een mechanisch sluitplan naar een elektronisch toegangscontrolesysteem. Lees meer en download de pdf-bestanden voor een gedetailleerde toelichting.

“Je wilt natuurlijk voorkomen dat de revalidatiearts alleen toegang krijgt tot de wasruimtes of dat de vrijwilliger ook in de serverruimte kan”. Sjaak de Leeuw, coördinator Techniek en Onderhoud bij revalidatiecentrum De Hoogstraat

Flexibiliteit. In alles. Het is een vereiste voor revalidatiecentrum De Hoogstraat als het gaat om het toegangscontrolesysteem. Bij de overstap van het mechanische sluitplan naar een nieuwe elektronische toepassing is dit dan ook gerealiseerd. “Een afwijkend profiel? Geen probleem.”

De medewerkers- en bezoekersstromen van De Hoogstraat zijn complex. Revalidanten, familieleden van de revalidanten, medewerkers van De Hoogstraat, sporters, contractors, vrijwilligers; allemaal lopen ze dagelijks via de hoofddeur het pand in en uit. Ze worden sinds kort ‘gevangen’ in één toegangscontrolesysteem, dat bijzonder flexibel en veelzijdig is.

Het CardLink-concept van dormakaba werd geïmplementeerd. Via dit systeem beheren verschillende afdelingen van De Hoogstraat, zoals de receptie, Techniek en Onderhoud en P&O de bekabelde en niet-bekabelde deuren. Het handmatig bijwerken van de rechten behoort met dit concept tot de verleden tijd. Het systeem geeft zelf de toegangspassen van de gebruikers de opdracht om de instructies aan de deuren door te geven. De gebruikers halen deze instructies op bij updateterminals die op drie strategische locaties zijn geplaatst; bij de hoofdingang
en in de lifthallen. Om de beveiligingsrisico’s te verlagen van een verloren of gestolen pas, zijn de toegangsrechten gekoppeld aan een geldigheidstermijn. De rechten worden automatisch bij de update-terminal ‘aangemeld’ elke keer als de gebruiker het gebouw binnen gaat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Neem contact op met Dormakaba
Bedrijfsnaam
Dormakaba
Adres
Dalwagen 45
Telefoonnummer
088 352 33 33
Meer projecten van Dormakaba
Producten van Dormakaba

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.