Skip to content

PGGM: een gezond gebouw voor haeppey gebruikers

Beschrijving over het product

Sinds 2016 zijn Strukton en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM hechte partners. Ons gezamenlijke doel? Een gezond gebouw met tevreden gebruikers. Dat doen we door het kantoor van PGGM continu duurzamer te maken én met datagedreven beheer en onderhoud (B&O). Zo monitoren we met Strukton PULSE o.a. het energieverbruik. En met de sensoren van haeppey hoe ‘gezond’ werken in het pand is. Waar nodig doen we aanpassingen.

We doen bij PGGM het beheer, elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en bouwkundig onderhoud en we verminderen het energieverbruik. Dankzij onze integrale aanpak lukt het om het al zeer duurzame gebouw – met o.a. zonnepanelen, warmtepomp en warmte-koude-opslag – verder te verduurzamen.

Het gebouw van PGGM ontving de very good BREEAM-NL In-Use classificatie die voldoet aan de nieuwste richtlijnen. Het pand is dus al behoorlijk duurzaam. Toch weerhoudt dat Strukton Worksphere en PGGM er niet van het pand en terrein nog energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken. Met 358 extra zonnepanelen bijvoorbeeld. Met die opgewekte energie kunnen medewerkers van PGGM hun elektrische auto’s opladen. Zo rijden ze jaarlijks 712.000 kilometer elektrisch op duurzaam opgewekte stroom. Samen besparen zij 60 ton CO2.
En het stopt niet bij zonnepanelen. Bij elke uitbreiding of aanpassing in het pand kijkt Strukton Worksphere of de isolatie nog beter kan. Met innovatieve proeven zoals PCM (phase changing material) moet het pand nóg duurzamer worden. Deze zoutoplossing wordt op plafonds aangebracht en slaat energie op. In de zomer zou het moeten helpen bij de koeling, in winter juist bij het verwarmen van het pand.
Als proef meten we op sommige plekken met sensoren van haeppey o.a. de luchtvochtigheid, temperatuur, lichtsterkte en het geluidsniveau. Met die data verbeteren we de werkomgeving, bijvoorbeeld met geluidsabsorberende verf. Strukton PULSE meet daarnaast o.a. het verbruik van installaties, laadpalen en de warmte-koude-opslag. Hierdoor voorkomen we storingen, onderhouden we op tijd en verduurzamen we nog verder waar mogelijk.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Neem contact op met Strukton Worksphere
Bedrijfsnaam
Strukton Worksphere
Adres
Westkanaaldijk 2
Telefoonnummer
020 606 2300
Producten van Strukton Worksphere

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.