Skip to content

Ondergrondse parkeergarage Rokin Amsterdam

Beschrijving over het product

In mei 2020 is de nieuwe parkeergarage met een fietsenstalling boven het metrostation van het Rokin geopend.
De 5 verdiepingen tellende garage heeft 293 parkeerplekken. 80% van de plekken is bedoeld voor de vergunninghouders in het gebied en 20% voor bezoekers. Bij de parkeergarage hoort ook een fietsenstalling met plaats voor 260 fietsen.

Advisering Nieman
Nieman was voor de afbouw van de garage en fietsenstalling betrokken bij het actualiseren van de uitgangspunten voor de brandveiligheid en de installaties.

Brandveiligheidsconcept
De basis voor het brandveiligheidsconcept voor de parkeergarage stamde uit de tijd van het ontwerp van het metrostation eind jaren 90 van de vorige eeuw. Voor de afbouw zijn de in die tijd vastgestelde uitgangspunten getoetst aan de huidige wet- en regelgeving en inzichten op brandveiligheidsgebied.

Op basis van deze toets is voor de brandveiligheid het bestaande concept van brandventilatie aangepast naar een mistblusinstallatie. De uitgangspunten voor de brandveiligheidsinstallaties zijn op basis van het nieuwe concept vastgelegd in een uitgangspuntendocument (UPD).

Vluchtveiligheid
Daarnaast adviseerde wij de vluchtveiligheid van de garage. Belangrijk voor de adviezen voor de brandveiligheid en het vluchten was de relatie van de parkeergarage en de fietsenstalling tot het metrostation.

Installatietechniek
Installatietechnisch adviseerde Nieman de gemeente vanaf de ontwerpfase tot en met de bouwvoorbereiding- en uitvoeringsfase.

Lees meer op https://www.nieman.nl/project/ondergrondse-parkeergarage-rokin-amsterdam/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Neem contact op met Nieman Raadgevende Ingenieurs
Bedrijfsnaam
Nieman Raadgevende Ingenieurs
Adres
Atoomweg 400
Telefoonnummer
030-2413427
Meer projecten van Nieman Raadgevende Ingenieurs

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.