Skip to content

Kröller-Müller Museum

Beschrijving over het product

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe  te Otterlo. Het museum is gebouwd in 1937 en is gekenmerkt als jong monument.

De klimaatinstallaties in het monumentale Kröller-Müller Museum hadden te kampen met ouderdomsverschijnselen. Het Rijksvastgoedbedrijf gaf Witteveen+Bos en Dijkoraad daarom de opdracht de klimaatinstallaties te upgraden en waar nodig te vervangen. Onze opdrachtgever wenste bovendien het totale primaire energieverbruik met ten minste 20% te verlagen. Na toepassing van een alternatief luchtbehandelingsconcept en met zorgvuldig gekozen componenten zal een forse energiebesparing gerealiseerd worden. Waarmee de beoogde 20% besparing ruimschoots gehaald wordt. Tijdens de werkzaamheden bleef het Kröller-Müller Museum gedeeltelijk open voor publiek. Dat kon prima want de overlast voor de exposities was minimaal.

De gebruiker en het Rijksvastgoedbedrijf stelden kwaliteit en hoge eisen aan het binnenklimaat voorop. We maakten gebruik van bestaande en bewezen technieken, optimale instellingen en kwalitatief hoogwaardige materialen om tot een zeer robuuste en duurzame installatie te komen. Vanwege het monumentale karakter van het museum konden geen wijzigingen aan de bouwkundige schil worden doorgevoerd. Voor de toepassing van alternatieve duurzame techniek, zijn op een van de gebouwen al zonnepanelen aangebracht. Uiteraard is in de ontwerpfase gebruik gemaakt van BIM om er zeker van te zijn dat de installaties binnen de beschikbare technische ruimten zouden passen.

Kenmerken

Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Projectomschrijving: Renovatie
Type gebouw: Monument / Museum
Omvang: Circa 14.200 m2 BVO
Uitvoeringsperiode: 2014 t/m 2017

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Neem contact op met Dijkoraad
Bedrijfsnaam
Dijkoraad
Adres
Enschedesestraat 2U
Telefoonnummer
088 - 411 2000
Producten van Dijkoraad

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.