Skip to content

High performance in de high care omgeving van HMC

Beschrijving over het product

Onder invloed van marktwerking en regulering is het Nederlandse zorglandschap sterk in ontwikkeling. Ook bij Haaglanden Medisch Centrum (HMC) zorgt dit voor projecten die nadrukkelijk gericht zijn op verdere professionalisering en verduurzaming van de zorgverlening. Voor Strukton Worksphere, een van de preferred suppliers voor bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden bij HMC, betekent dit flexibel en proactief meebewegen in een omgeving die 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf is.

In een ziekenhuis gebeurt nieuwbouw of vervanging van specialistische ruimtes en technische installaties vaak terwijl de zorgverlening doorgaat. Dat het bij de meeste patiënten om zeer kwetsbare mensen gaat, maakt het extra complex. Dit vergt nauwgezette planningen, voorbereidingen en werkwijzen.

Het zwaartepunt van de projecten lag tot eind 2019 bij de locatie HMC Westeinde. Hier realiseerden we diverse faciliteiten voor de highcare-omgeving. Zo kwam er een neuro-angioruimte, de eerste in zijn soort op deze manier en voldoend aan de hoogste klasse voor operatiekamers. Ook maakten we een acute kamer voor binnengebrachte traumapatiënten. Hier zijn alle voorzieningen aanwezig om deze kritische patiënten stabiel te krijgen, waaronder apparatuur voor hartscans het stelpen van bloedingen.
Ook een buckyruimte voor röntgenfotografie van het gehele lichaam brachten we tot stand, evenals een reanimatiekamer voor pasgeborenen. In veel van deze highcareruimtes gelden zware kwalificaties als het gaat om kwaliteit en beheersbaarheid van binnenklimaat en hygiëne. Ook verzorgden we de bouw – of sloop en wederopbouw – van behandel- en isoleerkamers en de renovatie van de intensive care.
Ondanks de uitdagende werkomgeving en strakke planningen lukte het Strukton Worksphere om alle projecten op tijd op te leveren, uiteraard rekening houdend met deadlines voor validatie van ruimtes en installaties. Dit komt mede doordat wij op locatie met een vast team werken, met kennis van het marktsegment zorg en de bijbehorende eisen en regels omtrent werken in een zorgomgeving. Ook bij latere projecten op andere locaties van HMC brengen we dit ervaren team weer in.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Neem contact op met Strukton Worksphere
Bedrijfsnaam
Strukton Worksphere
Adres
Westkanaaldijk 2
Telefoonnummer
020 606 2300
Meer projecten van Strukton Worksphere
Producten van Strukton Worksphere

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.