Skip to content

Het Kunstenpand Rotterdam

Beschrijving over het product

Het Kunstenpand is het levendige hart voor kunst en cultuur als onderdeel van ‘Hart van Zuid’ in Rotterdam Zuid.
Het gebied rond Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy heeft een totale metamorfose ondergaan. Het Kunstenpand is een gebouw dat alle inwoners inspireert, uitnodigt, verleidt en verbindt. Het nieuwe onderkomen voor onder andere Theater Zuidplein, een filiaal van de Bibliotheek Rotterdam en diverse andere culturele functies is met recht een ‘nieuw icoon’ in Rotterdam Zuid ontworpen door architectbureau De Zwarte Hond.

Werkzaamheden Nieman
Het bijzondere gebouw, de stedenbouwkundig inpassing en de grote verscheidenheid aan functies in het gebouw vormen samen de ingrediënten voor een uitdagend en complex project. Andere hoge eisen aan akoestiek, gebruik en comfort zijn speerpunten binnen het kwaliteitsmanagement door Nieman. En niet in de laatste plaats de schaal van het gebouw.

Nieman neemt door de rol van “onafhankelijke kwaliteitsmanager” in om de kwaliteitskern heen van de bouwcombinatie. Aan de voorzijde zijn de kaders gesteld over hoe het proces van kwaliteitsbeheersing wordt ingericht.

Allereerst is een gedegen kwaliteitsplan gemaakt en zijn onder andere digitale middelen ingericht voor de kwaliteitscontroles. Op deze wijze ontstond er een heldere verantwoordelijkheidsverdeling en kon op een structurele wijze de kwaliteit worden gemonitord tijdens de realisatie en oplevering. De aanjagende en sturende rol van de kwaliteitsmanager van Nieman was hierbij essentieel.

Op basis van risicomanagement zijn daarnaast door experts en specialisten van Nieman specifieke audits en inspecties uitgevoerd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Neem contact op met Nieman Raadgevende Ingenieurs
Bedrijfsnaam
Nieman Raadgevende Ingenieurs
Adres
Atoomweg 400
Telefoonnummer
030-2413427
Meer projecten van Nieman Raadgevende Ingenieurs

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.