Skip to content

Gemeente Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen

Beschrijving over het product

Van drie naar één. De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen zijn bestuurlijk zelfstandig, maar werken sinds 1 januari 2016 onder de noemer ABG samen in één ambtelijke organisatie. De drie gemeentehuizen hebben sindsdien één toegangscontrolesysteem.

Marc van Dongen, teamleider facilitaire zaken: “We wilden medewerkers niet opzadelen met drie verschillende sleutels.”

De nieuwe organisatie ABG gaat voor meer continuïteit in de dienstverlening. Kostenbesparing en efficiency zijn daarnaast redenen voor de ambtelijke fusie. Ook
als het gaat om toegangscontrole. De diversiteit op dat gebied was namelijk groot. Een werkgroep met medewerkers van de verschillende afdelingen, zoals facilitaire zaken, financiën, automatisering en gebouwbeheer werd samengesteld. Zij bepaalden het programma van eisen. “Gemak voor de gebruikers was één, flexibiliteit en beheersbaarheid waren andere speerpunten bij de keuze voor het toegangscontrolesysteem. De gemeente wilde de openheid en toegankelijkheid van de gemeentehuizen behouden, zonder de veiligheid van mensen, apparatuur, onderzoeksgegevens en andere gevoelige informatie in gevaar te brengen. De dynamiek hier is best stevig. Ambtenaren van ABG, de raadsleden, het college, externen; noem het allemaal maar op. Honderden mensen bezoeken dag in, dag uit de drie gemeentehuizen. Op niveau, per afdeling, per deur wilde men kunnen regelen wie waar en wanneer naar binnen mag, ook in de avonduren of de weekenden. En het terughalen van gegevens moest ook in een handomdraai zijn geregeld.

Na diverse voorstellen en demo’s is gekozen voor het toegangscontrolesysteem van dormakaba. Dit is sinds januari 2016 operationeel. Medewerkers ervaren meer gemak met dit centrale toegangscontrolesysteem, ervaren een gevoel van welkom zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Neem contact op met Dormakaba
Bedrijfsnaam
Dormakaba
Adres
Dalwagen 45
Telefoonnummer
088 352 33 33
Producten van Dormakaba

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.