Skip to content

Dirksen presenteert opleidingsprogramma energietransitie voor energieneutrale gebouwen

Beschrijving over het product

Voor de energietransitie zijn veel goed technisch opgeleide professionals nodig. Dirksen biedt om die reden een opleidingsprogramma met een sterke focus op de regelgeving en benodigde ICT en elektrotechnische kennis. De eerste trainingen NEN 3140 VOP Installeren omvormers voor zonnepanelen en NEN 3140 VOP Installeren laadpalen zijn gestart. In september start Dirksen een twee- en vierjarige deeltijd hbo-opleiding ‘Duurzame installaties en systeemintegratie’.

De losse trainingen zijn vooral op mbo-niveau en hebben een sterk praktijkgeoriënteerd karakter. De trainingen hebben betrekking op de plaatsing van installaties en opname in een bestaande of nieuwe elektriciteitsinstallatie volgens de geldende NEN-normen. Ook zijn er trainingen die specifiek gericht zijn op de vereiste persoonlijke vaardigheden en op het meten en inspecteren van installaties. Elke training sluit de deelnemer af met een theorie- en praktijktoets. Bij voldoende resultaat ontvangen deelnemers een certificaat. De trainingen zijn op maat aan te passen voor bedrijven.

In onze nieuwe hbo-opleidingen ‘Duurzame installaties en systeemintegratie’ leer je hoe je kunt bijdragen aan een energiemanagementsysteem of een energiemanagementsysteem zelf kunt ontwerpen. De deelnemer verdiept zich onder andere in duurzame energietechniek, klimaattechniek, IoT en cyber security. Tijdens de hbo-opleiding wisselen colleges, zelfstudie en praktijkopdrachten elkaar af en leert de deelnemer nieuwe kennis te vertalen naar praktijkgerichte oplossingen binnen de eigen organisatie. De hbo-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OC&W en geaccrediteerd door de NVAO. De opleidingen starten in september, deelnemers kunnen zich alvast aanmelden voor een intake.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Neem contact op met Dirksen Opleidingen
Bedrijfsnaam
Dirksen Opleidingen
Adres
Nijverheidsweg 21
Telefoonnummer
026-3544644
Producten van Dirksen Opleidingen

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.