Skip to content

BREEAM ‘very good’ voor Venlo DC 6 fase 2

Beschrijving over het product

Distributiecentrum DC 6 fase 2 te Venlo heeft onlangs het BREEAM oplevercertificaat met score ‘very good’ behaald. Het distributiecentrum bestaat uit twee units van elk ca. 18.300m2 met kantoorruimte die apart, maar ook gezamenlijk, verhuurd kunnen worden. Het ontwerp van Johan de Vries is 210 meter lang, 130 meter breed en heeft een vrije hoogte van 12,2 meter.

Venlo is een van de meest gewilde logistieke locaties van Europa. Het bedrijvenpark is gunstig gesitueerd ten opzichte van de A67 en A73, en dus erg gewild bij internationale logistieke bedrijven. Bijzonder in het ontwerp van het warehouse is de ondersteuningsvrije betonnen mezzanine vloer waardoor een kolommenvrije expeditie ontstaat.

Het moderne distributiecentrum is onder andere uitgerust met LED verlichting met aanwezigheidsdetectie, luchtbehandelingskasten met een hoog rendement die zorgen voor een gezond binnenklimaat, een warmtepomp voor het verwarmen en koelen van het kantoor en een regenwatersysteem voor het spoelen van toiletten. Bijzonder is de goede materiaalscore. M3E verzorgde de benodigde berekeningen voor MAT 1. Er werd een reductie van 67% ten opzichte van de referentiewaarde behaald.

Venlo DC6 fase 2 is gebouwd in overeenstemming met de eisen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL en heeft daar een score behaald van 60,21%. Dit betekent dat er een BREEAM-NL oplevercertificaat ‘very good’ is behaald. M3E begeleide als BREEAM Expert de certificering en waarborgde de ambities gedurende het ontwerp- en bouwproces. Daarnaast verzorgde M3E ook de commissioning van de installaties (t.b.v. MAN 1) en de subsidieaanvragen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Neem contact op met M3E Brandveiligheid consultants
Bedrijfsnaam
M3E Brandveiligheid consultants
Adres
Jan van Polanenkade 26 a
Telefoonnummer
076 76 60 189
Producten van M3E Brandveiligheid consultants

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.