Skip to content

Slimmer circulair bouwen in de stad met big data, geo data, AI en IoT

9 november 2021
Online

Slimmer circulair bouwen van infra en vastgoed met big data, geo data, AI en IoT om de stad slimmer en duurzamer te maken in samenwerking met Jeroen Steenbakkers van Argaleo en Jim Teunizen van Alba Concepts

Programma in het kort
Welkom en toelichting op programma door Cees van Beukering directeur van Platform Economie & Ruimte (E&R) en Jeroen Steenbakkers van Argaleo.

Economie & Ruimte (E&R) en Argaleo hebben het initiatief genomen om beslisser van projecten in de ruimtelijke omgeving te voorzien van data waardoor zij betere beslissingen kunnen nemen ‘From Data to Value’:
• Steden worstelen met de aanpak van “big data” door de groei van (open)data uit landelijke bronnen, eigen bronnen en de komst van real-time data.
• Daarnaast zorgen de komst van de Omgevingswet en thema’s als energie neutraal wonen, vergrijzing en in het verlengde daarvan langer zelfstandig thuis wonen voor complexe uitdagingen in de krappe openbare ruimte.
• De online Digital Twin oplossingen van Argaleo helpen beleidsmakers door makkelijker en sneller inzicht te geven in deze maatschappelijke thema’s en de effecten hiervan zoals ook voor langer zelfstandig thuis won

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.