Q&A – Paris Proof Embodied Carbon Protocol
Binnen het Europese #BuildingLife project werkt DGBC samen met negen andere Green Building Councils aan een CO2-neutrale bouwkolom en Whole Life Carbon Aanpak. Daarbij gaat veel aandacht uit naar embodied carbon, ofwel materiaalgebonden CO2-emissies. Om de eerste stap naar Whole Life Carbon te zetten publiceerde DGBC in samenwerking met NIBE het rekenprotocol voor materiaalgebonden emissies: Paris Proof Embodied Carbon. Op 14 januari organiseren NIBE en DGBC een digitale Q&A, waarbij dieper wordt ingegaan op het rekenprotocol en het bijbehorende achtergrondrapport.
NIBE heeft in opdracht van DGBC onderzoek gedaan naar de CO2-impact van het bouwproces en materiaalgebruik. Het rekenprotocol Paris Proof Embodied stelt partijen uit de keten in staat om te rekenen met de CO2-impact van hun nieuwbouw en renovatieprojecten aan de hand van hun MPG berekeningen. In het protocol is een budgetbenadering gehanteerd: de hoeveelheid CO2 die de bouwsector nog mag uitstoten. Net als bij het operationele energiegebruik wordt in het protocol een grenswaarde gesteld om binnen het 1,5 graden scenario van het Parijsakkoord te blijven.
De volgende stap is om hiermee te gaan rekenen en te analyseren wat we dan zien in de markt. Tijdens de Q&A is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over de inhoud van het rekenprotocol en het achtergrondrapport.
Aanmelden
Wil je deelnemen aan de Q&A? Stuur dan een mail naar l.nossek@dgbc.nl. Vervolgens ontvang je een bevestiging en de link naar de Teams-meeting. Deelname is gratis.
Meer informatie over #BuildingLife
Op deze pagina vind je meer informatie over het rekenprotocol en het bijbehorende achtergrondrapport. Ook vind je hier de Position Paper Whole Life Carbon, waarin de context van het #BuildingLife project wordt geschetst.