Skip to content

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

slimste kantoor nederland

In een samenleving waar het aanhouden van 1,5 meter afstand van cruciaal belang is voor de collectieve gezondheid, zijn de meeste kantoorgebouwen nog niet veilig genoeg om personeel op grote schaal te kunnen huisvesten. EDGE heeft de afgelopen maanden lering getrokken uit eigen projecten, aanwezige data en het gedrag van medewerkers om een omgeving te creëren die wél aan deze nieuwe normen voldoet: The New Normal Office.

Om The New Normal Office te kunnen realiseren heeft EDGE een taskforce opgericht met medewerkers van verschillende disciplines. Ook werd de samenwerking gezocht met externe deskundigen zoals viroloog Francesco Franchimon en de architecten van Fokkema & Partners. EDGE werkte tevens nauw samen met Leesman om een onderzoek uit te voeren naar de ervaringen van medewerkers die thuiswerken. Daarbij werd er ‘live data’ van het EDGE Smart Platform geanalyseerd om inzicht te krijgen in het gebruik en de conditie van alle ruimten op het kantoor. Het doel van de taskforce was niet alleen het creëren van een veilige werkomgeving, maar ook om deze flexibel te maken voor toekomstige aanpassingen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de werkplek aantrekkelijk en uitnodigend blijft. Om alle medewerkers te helpen deze transformatie te begrijpen, ontwikkelde de taskforce een ‘3-B- aanpak’: Bytes (technologie), Behaviour (gedrag), en Bricks (fysieke aanpassingen).

Bytes, Behaviour en en Bricks

Het doel van de taskforce was niet alleen het creëren van een corona-veilige werkomgeving. Maar ook om deze flexibel te maken voor toekomstige aanpassingen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de werkplek aantrekkelijk en uitnodigend blijft. Om alle medewerkers te helpen deze transformatie te begrijpen, ontwikkelde de taskforce een ‘3-Baanpak’:

  • Bytes (technologie)
    De sensoren en technologie van het EDGE Smart Platform voor het opstellen van slimme protocollen wordt gebruikt om de bezettingsgraad en luchtkwaliteit te controleren en daarmee de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. Zo waarschuwt het systeem wanneer de luchtkwaliteit te laag is om in een ruimte te verblijven. En de ventilatiesnelheid neemt automatisch toe tot minimaal 50 m3/uur (is gemiddeld genomen slechts de helft hiervan).
  • Behaviour (gedrag)
    Bij terugkomst op kantoor hebben alle medewerkers een ‘welkom terug’-pakket gekregen. Hierin zitten allerlei benodigdheden, zoals desinfectiemiddel, een touchpen, richtlijnen en een deuropener. Flexplekken moeten gereserveerd worden voor een hele dag en er is bewegwijzering aangebracht. Daarnaast wordt vergaderen tijdens een wandeling in de buitenlucht gestimuleerd. Ook thuiswerken wordt nog steeds ondersteund.
  • Bricks (fysieke aanpassingen)
    Samen met interieurarchitecten werd gekeken hoe de werkplek, naast veilig, ook comfortabel en aantrekkelijk kon blijven. Een goed voorbeeld zijn de nieuwe ‘p-ART-itions’: tussenschotten die niet alleen zorgen voor een fysieke scheiding tussen werkplekken, maar tevens kunst en cultuur in de ruimte introduceren.

 

 

Deel "EDGE presenteert ‘New Normal Office’" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Hoe is de akoestiek op jouw kantoor? Meten is weten!

Geluidsoverlast komt veel voor in Nederland. Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Mensen hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Daarom merk je het vaak niet, maar...

De top tien trends in hybride en thuis werken

Wat zijn de tien belangrijkste trends in hybride werken? Om post-corona effectief te kunnen werken op zowel individueel als collectief niveau van organisaties is het noodzakelijk om de werkomgeving zowel fysiek als digitaal aan te passen. Daarin speelt...

UV-C licht in de strijd tegen virussen en bacteriën

Het stoppen van de verspreiding van ziektekiemen en virussen is belangrijker geworden in de huidige door COVID-19 pandemie. Het is bewezen dat UV-C-licht – waarvan het effect al meer dan een eeuw bekend is – een sleutel is...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.