Skip to content

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

slimste kantoor nederland

In een samenleving waar het aanhouden van 1,5 meter afstand van cruciaal belang is voor de collectieve gezondheid, zijn de meeste kantoorgebouwen nog niet veilig genoeg om personeel op grote schaal te kunnen huisvesten. EDGE heeft de afgelopen maanden lering getrokken uit eigen projecten, aanwezige data en het gedrag van medewerkers om een omgeving te creëren die wél aan deze nieuwe normen voldoet: The New Normal Office.

Om The New Normal Office te kunnen realiseren heeft EDGE een taskforce opgericht met medewerkers van verschillende disciplines. Ook werd de samenwerking gezocht met externe deskundigen zoals viroloog Francesco Franchimon en de architecten van Fokkema & Partners. EDGE werkte tevens nauw samen met Leesman om een onderzoek uit te voeren naar de ervaringen van medewerkers die thuiswerken. Daarbij werd er ‘live data’ van het EDGE Smart Platform geanalyseerd om inzicht te krijgen in het gebruik en de conditie van alle ruimten op het kantoor. Het doel van de taskforce was niet alleen het creëren van een veilige werkomgeving, maar ook om deze flexibel te maken voor toekomstige aanpassingen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de werkplek aantrekkelijk en uitnodigend blijft. Om alle medewerkers te helpen deze transformatie te begrijpen, ontwikkelde de taskforce een ‘3-B- aanpak’: Bytes (technologie), Behaviour (gedrag), en Bricks (fysieke aanpassingen).

Bytes, Behaviour en en Bricks

Het doel van de taskforce was niet alleen het creëren van een corona-veilige werkomgeving. Maar ook om deze flexibel te maken voor toekomstige aanpassingen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de werkplek aantrekkelijk en uitnodigend blijft. Om alle medewerkers te helpen deze transformatie te begrijpen, ontwikkelde de taskforce een ‘3-Baanpak’:

  • Bytes (technologie)
    De sensoren en technologie van het EDGE Smart Platform voor het opstellen van slimme protocollen wordt gebruikt om de bezettingsgraad en luchtkwaliteit te controleren en daarmee de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. Zo waarschuwt het systeem wanneer de luchtkwaliteit te laag is om in een ruimte te verblijven. En de ventilatiesnelheid neemt automatisch toe tot minimaal 50 m3/uur (is gemiddeld genomen slechts de helft hiervan).
  • Behaviour (gedrag)
    Bij terugkomst op kantoor hebben alle medewerkers een ‘welkom terug’-pakket gekregen. Hierin zitten allerlei benodigdheden, zoals desinfectiemiddel, een touchpen, richtlijnen en een deuropener. Flexplekken moeten gereserveerd worden voor een hele dag en er is bewegwijzering aangebracht. Daarnaast wordt vergaderen tijdens een wandeling in de buitenlucht gestimuleerd. Ook thuiswerken wordt nog steeds ondersteund.
  • Bricks (fysieke aanpassingen)
    Samen met interieurarchitecten werd gekeken hoe de werkplek, naast veilig, ook comfortabel en aantrekkelijk kon blijven. Een goed voorbeeld zijn de nieuwe ‘p-ART-itions’: tussenschotten die niet alleen zorgen voor een fysieke scheiding tussen werkplekken, maar tevens kunst en cultuur in de ruimte introduceren.

 

 

Deel "EDGE presenteert ‘New Normal Office’" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

UV-C licht in de strijd tegen virussen en bacteriën

Het stoppen van de verspreiding van ziektekiemen en virussen is belangrijker geworden in de huidige door COVID-19 pandemie. Het is bewezen dat UV-C-licht – waarvan het effect al meer dan een eeuw bekend is – een sleutel is...
Corona vastgoedbeheer

Quickscan Covid-19 en ventilatie in kantoren

Bron: TVVL Om de ventilatiekwaliteit van kantoorgebouwen goed te kunnen bepalen, hebben de organisaties ISSO, Binnenklimaat Nederland, TVVL en VCCN de Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren opgesteld. De Quickscan maakt het, in eerste instantie, vooral mogelijk om...

VRF-systemen en coronabesmetting: hoe zit dat?

VRF-systemen zijn een gangbare en veel gebruikte manier om utiliteitsgebouwen, zoals hotels, kantoren en scholen te verwarmen en te koelen. Maar kunnen ze ook een rol spelen in de verspreiding van het coronavirus? Die vraag wordt tegenwoordig steeds...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.