Skip to content

Zo zorg je ervoor dat je je woning goed verzekert

Je huis goed verzekeren is minstens zo belangrijk als ‘m inrichten. Helemaal nu ons huis niet alleen ons thuis is, maar soms ook ons kantoor of de kinderopvang. Dan kun je het allemaal maar beter goed geregeld hebben door je woning goed te verzekeren. Maar hoe doe je dit? We leggen het je hieronder uit.

 

Wat is een woonverzekering?

Voor we van wal steken, is het goed om te weten weten dat er rondom het verzekeren van je huis verschillende termen worden gebruikt. Zoals een woonverzekering of woonhuisverzekering. Dit betekent beide hetzelfde en is niks meer dan een verzamelnaam voor de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Met deze twee verzeker je je gehele woning en alles wat er in staat.

 

Verzeker je woning met opstalverzekering

Heb je een koophuis of ben je van plan deze te kopen? Dan sluit je vaak een opstalverzekering af. Hiermee verzeker je alles wat nagelvast zit aan je huis. Denk aan de vastgelijmde tegels in de keuken of de stenen waarmee je huis gebouwd zijn. Maar ook de ingebouwde koelkast valt onder de opstalverzekering. Je bent vaak ook verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Niet wettelijk, maar van de geldverstrekker. Zij lenen jou tenslotte geld om het huis te kopen. Het huis is dan tevens hun onderpand en dat willen ze goed verzekerd hebben.

 

Inboedelverzekering voor je spullen

Alles wat er in je huis staat, je inboedel, wil je natuurlijk ook verzekeren. Daar kan ook van alles mee gebeuren. Denk aan wateroverlast door bijvoorbeeld lekkage of een kapotte lamp door je enthousiaste hond. Een inboedelverzekering dekt de schade aan je spullen. Dit gaat dan om de spullen die los staan in je woning en je dus zou meenemen zodra je verhuist. Een inboedelverzekering vergelijken en afsluiten voor je woning is dus iets wat altijd op je to do lijst moet staan. Ook als je er al één hebt. Met de jaren groeit ook je inboedel en wellicht is deze wel een stuk meer waard geworden. Dan kan het zijn dat je huidige inboedelverzekering niet meer geheel dekkend is.

 

Dekking woonverzekering

Het verschilt vaak wel hoeveel je per verzekeraar bij schade krijgt vergoedt. Je hebt dan ook verschillende dekkingen: All Risk en Extra Uitgebreid. Kies je voor een All Risk dekking? Dan ben je vaak ook verzekerd voor de schade die je zelf maakt. Als je voor de Extra Uitgebreid dekking kiest, dan ben je verzekerd voor schade die ontstaat bij inbraak, diefstal, vandalisme, brand of storm.

 

Houd wel rekening mee dat glas vaak niet standaard meeverzekerd is. Hier kun je dan weer een aparte glasverzekering voor afsluiten of dit meeverzekeren op je woonverzekering. Schade door opzet, aardbevingen, overstroming of oorlog zijn ook niet verzekerd via je woonverzekering.

 

 

 

Deel "Zo zorg je ervoor dat je je woning goed verzekert" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

This is Tooltip!

Blue lease plaveit de weg richting een grotere context

This is Tooltip!
Google je Blue Lease, dan word je in de eerste paar honderd resultaten getrakteerd op de een variëteit van autoleasecontracten van diverse aanbieders voor diverse merken. Zo bekend is deze constructie ten behoeve van sociale duurzaamheid, welbevinden en...

Goed licht in gebouwen levert fit en productief personeel en financieel voordeel op

This is Tooltip!
Ons lichaam heeft dagelijks voldoende daglicht nodig. Dat geeft energie en het zorgt ervoor dat we ons prettiger voelen en beter slapen. De meeste mensen zijn echter het grootste gedeelte van de dag binnen en hierdoor afgeschermd van...

Onderzoek Kadaster: kleine investeerders bezitten relatief veel woningen met slechtste energielabels

This is Tooltip!
De prijzen van woningen met betere energielabels stijgen sneller dan die van minder duurzame woningen. Bovendien worden huizen met betere labels meer verkocht. Maar welke eigenaren bezitten de meest duurzame woningen en hoe ontwikkelt de woningprijs zich precies...

Onze partners

This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.