Skip to content

Zo verduurzaamd BAM Wonen 156 sociale huurwoningen van PATRIZIA

BAM Wonen heeft in opdracht van PATRIZIA het groot onderhoud afgerond aan het appartementencomplex aan de Rosenburgh in Leiden. Het appartementencomplex met in totaal 156 sociale huurwoningen is gebouwd in 1973 en heeft de functie van een ouderencomplex. Door de onderhoudsmaatregelen is het complex ook duurzamer geworden. Door de maatregelen wordt per jaar in totaal circa 61.000 m3 gas bespaard en vermindert de CO2-uitstoot met circa 109.251 kg per jaar.

Technische unit en gasmotorwarmtepomp

Op het dak van het appartementencomplex is een gasmotorwarmtepomp van Reduses geplaatst, de eerste van Europa. De gasmotorwarmtepomp voorziet de bewoners van warm tapwater en verwarming. Door middel van de restwarmte uit de ventilatielucht van de appartementen kan de gasmotorwarmtepomp het tapwater en het verwarmingswater verwarmen voor het gehele wooncomplex. Omdat de bestaande technische ruimte te klein is, is ook een technische unit geplaatst die ontworpen en vormgegeven is in samenwerking met BAM Energy Systems en BAM Modulair.

Centrale verwarming

De oude radiatorknoppen zijn vervangen door thermostatische radiatorknoppen. Daarnaast zijn meters op de radiatoren geplaatst. Voorheen betaalde iedere bewoner 1/156ste deel van de stookkosten. Met het huidige systeem betalen de bewoners voortaan alleen het werkelijke warmteverbruik. Daarnaast zijn warmwatermeters geplaatst waarmee ook het warm water naar werkelijk verbruik per bewoner wordt afgerekend.

Mechanische ventilatie

Omdat ventilatie noodzakelijk is voor frisse en gezonde lucht in een woning, zijn de ventilatiekanalen in het appartementencomplex gereinigd en is een nieuw ventilatiesysteem geplaatst. Het ventilatiesysteem zorgt voor een constante aanvoer van schone lucht via de gereinigde ventilatieroosters in de kozijnen. De vervuilde lucht word afgevoerd door afzuigpunten in de badkamer, keuken en de bergkast die zijn voorzien van zelfregulerende ventilatieventielen.

Coronamaatregelen

BAM Wonen en PATRIZIA wilden samen graag dat de werkzaamheden doorgingen tijdens de coronacrisis. We deden dit volgens eigen gedetailleerde protocollen en volgens het landelijk protocol ‘samen veilig doorwerken’ van Bouwend Nederland. Dit protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, bewoners, opdrachtgevers, klanten en alle werkenden over veilig werken tijdens de coronacrisis. Hierin staat onder meer de manier waarop werkzaamheden bij mensen thuis veilig doorgang kunnen vinden.

 

 

Deel "Zo verduurzaamd BAM Wonen 156 sociale huurwoningen van PATRIZIA" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

cyberbeveiliging gebouwen OT afdeling

Bouwen aan cyberbeveiliging voor gebouwen: Start met een OT-systeem verantwoordelijke

Ruim 80% van de gebouwen is al verbonden met het internet. We zijn dus duidelijk begonnen aan een nieuw tijdperk van slimme kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, etc.  Bij verbonden gebouwen is de efficiëntie bij gebouwbeheer groter en hebben ‘de...

Direct laten zien hoeveel jouw klanten kunnen verduurzamen

Je merkt aan alles dat de markt om verduurzamingsmaatregelen vraagt, maar waar moet je beginnen? Met de Duurzaam Verdienen Portfolio van Remeha kun je als installateur de objecten van meerdere klanten invoeren en opslaan, de potentiële verduurzaming van...

Het belang van digitalisering in vastgoed beheer is groot

Prominus, voorheen HCI vastgoed management B.V., is inmiddels zestien jaar actief in het beheren van Nederlands vastgoed. Het ruim dertig man grote team kent het klappen van de zweep en ziet het belang van digitalisering. Dé reden om...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.