Skip to content

De gemiddelde servicekosten per m2, betaalt u te veel?

Bereken servicekosten button

Afhankelijk van de maandhuur en het type bedrijfspand kunnen de gemiddelde servicekosten per m2 makkelijk oplopen tot 30% van de totale vestigingskosten voor u of uw huurder. Het is daarom ook raadzaam om scherp te zijn op de kosten die je maakt. Er valt namelijk veel winst te halen bij het afsluiten van contracten rondom de servicekosten. Zie deze blog over de verschillende servicekosten.

In een huurcontract zullen alle servicekosten worden omschreven zodat beide partijen (huurder en verhuurder) weten waar ze aan toe zijn. Bespreek deze vooraf ook goed met elkaar om niet voor verrassingen te komen staan. Een huurder betaalt elke maand een voorschot op de servicekosten en de verhuurder is dan ook verplicht om jaarlijks met een overzicht te komen van de gemaakte kosten.

Er mag geen winst gemaakt worden op de servicekosten, de verhuurder mag wel administratiekosten verrekenen (in veel gevallen 5%). Wilt u geen afrekeningen? Dan zijn de vaste servicekosten een goed alternatief. Bereken een vast bedrag per maand welke niet achteraf verrekend wordt. Spreek wel goed af wat te doen bij tariefwijzigingen van leveranciers of wijzigingen in diensten. Hier kun je bijvoorbeeld afspreken dat de verhuurder maximaal één keer per jaar een wijziging in het tarief van maximaal 10% mag doorvoeren.

De OG Wijzer is een handige tool om de servicekosten voor uw eigen bedrijfspand in 3 stappen makkelijk uit te rekenen. Wilt u nagaan of u onder of boven de gemiddelde servicekosten per m2 zit? Gebruik dan onderstaande tool.

De gemiddelde servicekosten voor bedrijfspanden in Nederland

Servicekosten zijn erg onderhevig aan de energieprijzen. Dit aangezien deze energieprijzen een aanzienlijk onderdeel zijn in deze servicekosten. De OG Wijzer wordt dan ook maandelijks herzien met nieuwe marktprijzen. Deze worden aangeleverd door de aangesloten partners.

Om toch een beeld te geven kunt u uitgaan van +/- € 40,- per m2 per jaar voor een standaard kantoorgebouw.

Bij bedrijfsruimten of winkels liggen de servicekosten over het algemeen lager. Een eenduidig antwoord is hier niet op te geven aangezien dit geheel afhankelijk is van de overeengekomen leveringen en diensten. Houdt u bij een winkel ook rekening met bijvoorbeeld de kosten voor de winkeliersvereniging?

 

Deel "De gemiddelde servicekosten per m2, betaalt u te veel?" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Wat zijn de servicekosten van een huismeester en een receptie

De servicekosten van een huismeester en de receptie

Wat zijn de gemiddelde servicekosten van een huismeester en de receptie in een kantoorpand? Grotendeels hangt dit af van de mate van service vanuit de verhuurder. De huismeesterkosten hangen weer af van de grootte en de staat van...
Afrekening servicekosten kantoor.

Afrekening servicekosten kantoor. Waar moet je op letten?

Als het gaat om de afrekening van servicekosten voor een kantoorruimte, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten: Contractuele afspraken: Het is belangrijk om de contractuele afspraken met betrekking tot de afrekening van servicekosten...

Met welke servicekosten bij de huur van een woning kun je rekening houden?

Als u een woning huurt, zijn er verschillende soorten servicekosten waar u rekening mee moet houden. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende servicekosten: Gas, water en elektriciteit: Deze kosten worden soms rechtstreeks aan u in rekening gebracht,...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.