Skip to content

De gemiddelde servicekosten per m2, betaalt u te veel?

Bereken servicekosten button

Afhankelijk van de maandhuur en het type bedrijfspand kunnen de gemiddelde servicekosten per m2 makkelijk oplopen tot 30% van de totale vestigingskosten voor u of uw huurder. Het is daarom ook raadzaam om scherp te zijn op de kosten die je maakt. Er valt namelijk veel winst te halen bij het afsluiten van contracten rondom de servicekosten. Zie deze blog over de verschillende servicekosten.

In een huurcontract zullen alle servicekosten worden omschreven zodat beide partijen (huurder en verhuurder) weten waar ze aan toe zijn. Bespreek deze vooraf ook goed met elkaar om niet voor verrassingen te komen staan. Een huurder betaalt elke maand een voorschot op de servicekosten en de verhuurder is dan ook verplicht om jaarlijks met een overzicht te komen van de gemaakte kosten.

Er mag geen winst gemaakt worden op de servicekosten, de verhuurder mag wel administratiekosten verrekenen (in veel gevallen 5%). Wilt u geen afrekeningen? Dan zijn de vaste servicekosten een goed alternatief. Bereken een vast bedrag per maand welke niet achteraf verrekend wordt. Spreek wel goed af wat te doen bij tariefwijzigingen van leveranciers of wijzigingen in diensten. Hier kun je bijvoorbeeld afspreken dat de verhuurder maximaal één keer per jaar een wijziging in het tarief van maximaal 10% mag doorvoeren.

De OG Wijzer is een handige tool om de servicekosten voor uw eigen bedrijfspand in 3 stappen makkelijk uit te rekenen. Wilt u nagaan of u onder of boven de gemiddelde servicekosten per m2 zit? Gebruik dan onderstaande tool.

De gemiddelde servicekosten voor bedrijfspanden in Nederland

Servicekosten zijn erg onderhevig aan de energieprijzen. Dit aangezien deze energieprijzen een aanzienlijk onderdeel zijn in deze servicekosten. De OG Wijzer wordt dan ook maandelijks herzien met nieuwe marktprijzen. Deze worden aangeleverd door de aangesloten partners.

Om toch een beeld te geven kunt u uitgaan van +/- € 35,- per m2 per jaar voor een standaard kantoorgebouw.

Bij bedrijfsruimten of winkels liggen de servicekosten over het algemeen lager. Een eenduidig antwoord is hier niet op te geven aangezien dit geheel afhankelijk is van de overeengekomen leveringen en diensten. Houdt u bij een winkel ook rekening met bijvoorbeeld de kosten voor de winkeliersvereniging?

 

Deel "De gemiddelde servicekosten per m2, betaalt u te veel?" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

This is Tooltip!

Na twee jaar van dalende kantoorkosten flinke stijging verwacht

This is Tooltip!
De kosten voor bedrijven om een fulltime werknemer (1 fte) een jaar op kantoor te laten werken namen vorig jaar af. De gemiddelde kosten in Europa daalden met 4% en kwamen uit op 9.122 euro. In Nederland daalden...

Servicekosten en de stijgende gas- en energietarieven. Wat te doen bij hoge inflatie?

This is Tooltip!
Hoe voorkom je als verhuurder van bedrijfsruimte dat je straks voor verrassingen komt te staan met de toenemende energie- en gastarieven in relatie tot de servicekosten? In dit artikel gaat Maartje Dekker van Rensen Advocaten hierop in.  ...
Gemiddelde servicekosten voor een kantoor Eindafrekening servicekosten

Wat zijn de gemiddelde servicekosten voor een kantoor?

This is Tooltip!
Servicekosten bepalen voor een groot deel de totale huisvestingslasten van de huurder. Soms wel tot 30% of meer. Huurders zijn steeds scherper op servicekosten en dat is logisch, gezien het feit dat het een flink onderdeel is van...

Onze partners

This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!
This is Tooltip!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.