Yvette Watson (37) eindigde in 2019 op nummer twee in de ABN AMRO duurzame top vijftig en is ook dit jaar genomineerd voor die prijs. Ze was medeoprichter van PHI Factory, dat bedrijven en organisaties circulair wil helpen maken. Wat houdt dat in, en wat drijft deze ondernemer?
Duurzaamheid zit Watson in het bloed, al sinds ze op jonge leeftijd allerlei groene doelen najoeg. Ze voerde actie voor Greenpeace, WNF en de Dierenbescherming, en liep dan met haar zelfgemaakte borden te zwaaien. Geboren uit een ondernemersgezin kreeg ze daarnaast van huis uit het vaste geloof mee dat je zelf invloed hebt op je eigen geluk en succes.
Na veertien dienstjaren in het bedrijfsleven maakte Watson in 2016 de switch naar het zelfstandig ondernemerschap. Met PHI Factory helpt ze organisaties om hun gebouw, inkoop en facilitair management volledig circulair te maken. De timing bleek goed.
Wat was voor jou de reden om een eigen bedrijf te starten?
“Ik wilde al langer een eigen bedrijf met de focus op verduurzaming, maar het liefst niet in mijn eentje, omdat ik graag samen dingen doe. De kennismaking met mijn compagnon, Geerke Versteeg, bleek een schot in de roos: Geerke en ik hadden meteen een klik, en nog geen week later zijn we begonnen met het uitwerken van ons ondernemersidee.”
We streven dezelfde doelen na, maar vullen elkaar ook aan. Waar ik creatief en analytisch ben, is zij juist heel gestructureerd en resultaatgericht. Wat ook handig was: zij had een groot netwerk binnen de overheid en ik in het bedrijfsleven.
Lees het hele interview op Nu.nl