Skip to content

Yvette Watson: ‘Gebouwen zijn de grootste bron van CO2-uitstoot’

Bron: Nu.nl

Yvette Watson (37) eindigde in 2019 op nummer twee in de ABN AMRO duurzame top vijftig en is ook dit jaar genomineerd voor die prijs. Ze was medeoprichter van PHI Factory, dat bedrijven en organisaties circulair wil helpen maken. Wat houdt dat in, en wat drijft deze ondernemer?

Duurzaamheid zit Watson in het bloed, al sinds ze op jonge leeftijd allerlei groene doelen najoeg. Ze voerde actie voor Greenpeace, WNF en de Dierenbescherming, en liep dan met haar zelfgemaakte borden te zwaaien. Geboren uit een ondernemersgezin kreeg ze daarnaast van huis uit het vaste geloof mee dat je zelf invloed hebt op je eigen geluk en succes.

Na veertien dienstjaren in het bedrijfsleven maakte Watson in 2016 de switch naar het zelfstandig ondernemerschap. Met PHI Factory helpt ze organisaties om hun gebouw, inkoop en facilitair management volledig circulair te maken. De timing bleek goed.

Wat was voor jou de reden om een eigen bedrijf te starten?

“Ik wilde al langer een eigen bedrijf met de focus op verduurzaming, maar het liefst niet in mijn eentje, omdat ik graag samen dingen doe. De kennismaking met mijn compagnon, Geerke Versteeg, bleek een schot in de roos: Geerke en ik hadden meteen een klik, en nog geen week later zijn we begonnen met het uitwerken van ons ondernemersidee.”

We streven dezelfde doelen na, maar vullen elkaar ook aan. Waar ik creatief en analytisch ben, is zij juist heel gestructureerd en resultaatgericht. Wat ook handig was: zij had een groot netwerk binnen de overheid en ik in het bedrijfsleven.

 

Lees het hele interview op Nu.nl

 

 

Deel "Yvette Watson: ‘Gebouwen zijn de grootste bron van CO2-uitstoot’" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Direct laten zien hoeveel jouw klanten kunnen verduurzamen

Je merkt aan alles dat de markt om verduurzamingsmaatregelen vraagt, maar waar moet je beginnen? Met de Duurzaam Verdienen Portfolio van Remeha kun je als installateur de objecten van meerdere klanten invoeren en opslaan, de potentiële verduurzaming van...

Kennemer Wonen verduurzaamt de komende 5 jaar nog eens 1.100 huurwoningen

Kennemer Wonen is jaren geleden is al begonnen met het investeren in duurzaamheid. Dat werpt nu zijn vruchten af. Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen: “Afgelopen jaar is gemiddeld energielabel A behaald voor onze huurwoningen. Een unieke prestatie...

Rijksmonument De Doelen krijgt groen en multifunctioneel dak

De gemeente Rotterdam gaat het platte dak van congres- en concertgebouw de Doelen voorzien van groen en waterberging. Het ontwerp voor het dak is gemaakt door Kraaijvanger Architects en het beplantingsplan door Deltavormgroep in samenwerking met Cruydt Hoeck. De Doelen heeft een plat...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.