Skip to content

Woonzorg & BPD gaan meer betaalbare woningen te bouwen

Woonzorg Nederland en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan samenwerken om betaalbare ouderenhuisvesting te realiseren. De woningcorporatie en de gebiedsontwikkelaar trekken samen op in meer dan tien projecten in het hele land, te beginnen in Den Haag. Daar neemt Woonzorg Nederland 65 woningen over in het prijswinnende project Proeftuin Erasmusveld van BPD.

Woonzorg Nederland (sociale huurwoningen) en BPD (midden huur woningen via BPD Woningfonds) zien een groeiend tekort aan geschikte woningen voor senioren. Ze spreken af om kennis, kunde en middelen te bundelen om aan die urgente vraag te voldoen. Beide zullen landelijk locaties beschikbaar stellen en verwerven om te komen tot nieuwe, duurzame huurwoningen in prettige, gemengde leefomgevingen.

Woonzorg & BPD geven gezamenlijk antwoord aan gemeenten

“De nood is hoog,” zegt Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland. “In 2040 telt Nederland 4,7 miljoen 65-plussers, dat is een kwart van de bevolking. Maar de woningmarkt is daar nog lang niet klaar voor. Daarom zoeken we de samenwerking met ontwikkelaars als BPD, om vaart te kunnen maken en gemeenten een eenduidig antwoord te geven op hun huisvestingsvraagstuk. We leggen onze woningportefeuilles naast elkaar en kijken waar we de komende jaren seniorenwoningen kunnen realiseren. We hebben er nu 65 van BPD verworven in Den Haag, en ook al meerdere andere locaties geïdentificeerd om gezamenlijk aan de slag te gaan. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking de komende jaren.”

Den Haag eerste stap

Harm Janssen, regiodirecteur BPD, vervolgt: “Als grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland voelen we al sinds onze oprichting 75 jaar geleden een maatschappelijke verantwoordelijkheid om voldoende betaalbare woningen te realiseren. Zodat iedereen in een fijne woning kan wonen, passend bij zijn of haar budget. In de huidige woningmarkt is dat steeds moeilijker te verwezenlijken, mede doordat de afgelopen jaren te weinig is bijgebouwd. Daarom werken we graag samen met woningcorporaties omdat ons beider DNA dicht bij elkaar ligt en we deze opgave goed samen kunnen aanpakken. Woonzorg Nederland past met haar focus op ouderenhuisvesting naadloos bij onze ambitie om de hoeveelheid betaalbare woningen in Nederland de komende jaren fors uit te breiden. De eerste stap om dit concreet te maken, zetten we vandaag met de overeenkomst voor Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen nog veel meer gaan zetten.”

Lees meer over organisaties zoals Woonzorg op OG wijzer.

Deel "Woonzorg & BPD gaan meer betaalbare woningen te bouwen" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Liquiditeit komt voorzichtig terug op de beleggingsmarkt

n het derde kwartaal van 2023 werd er voor €2,3 miljard in vastgoed belegd, een stijging van 28% t.o.v. het tweede kwartaal. Door terugvallende inflatie en stabiliserende rentes zijn er weer partijen actief in vastgoed investeringen. Liquiditeit lijkt...

3 miljoen euro voor circulair bouwen

Provincie Noord-Holland stelt 3 miljoen euro aan subsidie beschikbaar aan woningcorporaties voor circulair bouwen, om gebruik van biobased en secundaire materialen te stimuleren. Op woensdag 1 november aanstaande opent de inschrijving. Aanvragen moeten gaan over projecten in Noord-Holland,...

Amsterdamse corporaties zetten in op bestaande bouw met verduurzaming en verbetering

Vandaag is het samenwerkingsvoorstel voor de periode 2024-2027 ‘Samen werken aan de stad’ gepresenteerd. Daarin staan ambitieuze plannen, zeker gezien de veranderende economische omstandigheden. “De Amsterdamse corporaties gaan door met het bouwen van nieuwe en betaalbare woningen. Maar...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.