Skip to content

Woonzorg & BPD gaan meer betaalbare woningen te bouwen

Woonzorg Nederland en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan samenwerken om betaalbare ouderenhuisvesting te realiseren. De woningcorporatie en de gebiedsontwikkelaar trekken samen op in meer dan tien projecten in het hele land, te beginnen in Den Haag. Daar neemt Woonzorg Nederland 65 woningen over in het prijswinnende project Proeftuin Erasmusveld van BPD.

Woonzorg Nederland (sociale huurwoningen) en BPD (midden huur woningen via BPD Woningfonds) zien een groeiend tekort aan geschikte woningen voor senioren. Ze spreken af om kennis, kunde en middelen te bundelen om aan die urgente vraag te voldoen. Beide zullen landelijk locaties beschikbaar stellen en verwerven om te komen tot nieuwe, duurzame huurwoningen in prettige, gemengde leefomgevingen.

Woonzorg & BPD geven gezamenlijk antwoord aan gemeenten

“De nood is hoog,” zegt Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland. “In 2040 telt Nederland 4,7 miljoen 65-plussers, dat is een kwart van de bevolking. Maar de woningmarkt is daar nog lang niet klaar voor. Daarom zoeken we de samenwerking met ontwikkelaars als BPD, om vaart te kunnen maken en gemeenten een eenduidig antwoord te geven op hun huisvestingsvraagstuk. We leggen onze woningportefeuilles naast elkaar en kijken waar we de komende jaren seniorenwoningen kunnen realiseren. We hebben er nu 65 van BPD verworven in Den Haag, en ook al meerdere andere locaties geïdentificeerd om gezamenlijk aan de slag te gaan. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking de komende jaren.”

Den Haag eerste stap

Harm Janssen, regiodirecteur BPD, vervolgt: “Als grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland voelen we al sinds onze oprichting 75 jaar geleden een maatschappelijke verantwoordelijkheid om voldoende betaalbare woningen te realiseren. Zodat iedereen in een fijne woning kan wonen, passend bij zijn of haar budget. In de huidige woningmarkt is dat steeds moeilijker te verwezenlijken, mede doordat de afgelopen jaren te weinig is bijgebouwd. Daarom werken we graag samen met woningcorporaties omdat ons beider DNA dicht bij elkaar ligt en we deze opgave goed samen kunnen aanpakken. Woonzorg Nederland past met haar focus op ouderenhuisvesting naadloos bij onze ambitie om de hoeveelheid betaalbare woningen in Nederland de komende jaren fors uit te breiden. De eerste stap om dit concreet te maken, zetten we vandaag met de overeenkomst voor Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen nog veel meer gaan zetten.”

Lees meer over organisaties zoals Woonzorg op OG wijzer.

Deel "Woonzorg & BPD gaan meer betaalbare woningen te bouwen" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Meer woningen, minder uitstoot

We hebben 1 miljoen nieuwe woningen nodig, terwijl de CO2-uitstoot van de bouw drastisch omlaag moet. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Volgens Peter Driessen, oprichter van circulaire houtbouwer Respace, kunnen we de woningmarkt veel flexibeler inrichten. En...

Minder transformatie van kantoren tot woningen in 2020

In 2020 zijn er 10,2 duizend woningen bijgekomen door transformatie van kantoren, winkels en andere niet-woningen. Dit is een daling ten opzichte van voorgaande jaren; in 2018 en 2019 kwamen er steeds meer dan 12 duizend woningen bij...

COD mede-ontwikkelaar van transformatieproject Amsterdam-Noord

COD is partner van Amvest geworden in de gebiedsontwikkeling Hamerkop in Amsterdam Noord. Hamerkop is een bedrijventerrein van circa 39.000 m², gelegen in Amsterdam Noord. Amvest is sinds 2015 eigenaar van het terrein. Met de komst van COD...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.