Skip to content

Welke soorten plafondsystemen voor kantoor zijn er?

plafondsystemen kantoor

Er zijn verschillende soorten plafondsystemen die geschikt zijn voor kantoren. Hieronder noemen we een aantal veel voorkomende soorten:

  1. Systeemplafonds: Dit zijn plafondsystemen die bestaan uit een raster van metalen profielen en plafondtegels van bijvoorbeeld mineraalvezel, gips of metaal. Systeemplafonds zijn makkelijk te installeren, hebben een goede geluidsisolatie en zijn eenvoudig (tijdelijk) te demonteren voor onderhoud aan leidingen en kabels boven het plafond.
  2. Spanplafonds: Dit zijn plafondsystemen waarbij een spanfolie strak wordt aangebracht onder het bestaande plafond of aan het plafondframe. Spanplafonds hebben een strakke en moderne uitstraling en zijn eenvoudig te reinigen.
  3. Akoestische plafonds: Deze plafondsystemen zijn speciaal ontworpen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Ze zijn meestal voorzien van geluidsabsorberende materialen en hebben een open structuur om geluidsgolven te dempen.
  4. Houten plafonds: Deze plafondsystemen zijn gemaakt van houten panelen en geven een warme en natuurlijke uitstraling aan een kantoorruimte. Houten plafonds zijn duurzaam en hebben goede akoestische eigenschappen.
  5. Metalen plafonds: Dit zijn plafondsystemen van aluminium, staal of ander metaal. Metalen plafonds zijn sterk en duurzaam en kunnen worden afgewerkt met verschillende coatings voor een strakke en moderne uitstraling.
  6. Lichtplafonds: Dit zijn plafondsystemen waarbij LED-verlichting is geïntegreerd in het plafond. Lichtplafonds zijn energiezuinig en kunnen worden gebruikt om de sfeer en verlichting in een kantoorruimte te verbeteren.

Elk type plafond heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om te kiezen voor een plafond dat past bij de stijl en functie van de kantoorruimte.

Deel "Welke soorten plafondsystemen voor kantoor zijn er?" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.