Skip to content

Welke mogelijkheden van dakisolatie zijn er voor bedrijfspanden

Dakisolatie Isolatie Centraal

Wat is dakisolatie? Dakisolatie is het isoleren van een dak. Het dak kan dan niet langer de warmte (of kou) doorlaten en dit leidt tot een besparing op de energierekening. Wat zijn de verschillende mogelijkheden van dakisolatie voor bedrijfspanden? Er zijn verschillende soorten dakisolatie die geschikt zijn voor bedrijfspanden. De meest gebruikte methodes zijn: glaswol, polystyreen (EPS of XPS), polyurethaan (PUR of PIR) en steenwol. Welke methode het beste bij jouw bedrijfspand past, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de constructie van het dak, de mate waarin het dak geïsoleerd moet worden en je budget. Neem voor advies altijd contact op met een erkend isolatiebedrijf. Zij helpen je graag verder!

Glaswol

Glaswol is een uitstekende optie als isolatie van je dak. Het is opgebouwd uit glasfiber, waardoor het veel lichter en flexibeler is dan andere isolatiematerialen zoals steenwol. Bovendien heeft glaswol een hoog isolerend vermogen, wat betekent dat minder warmte overgedragen wordt naar je bedrijfspand, waardoor er comfortabeler gekoeld of verwarmd kan worden. Glaswol biedt niet alleen een effectieve warmte-isolatie aan de binnenzijde van je bedrijfspand, maar ook aan de buitenzijde. Daarnaast absorbeert glaswol geluiden waardoor turbulentere luchtstromingen omheen je bedrijfspand zullen verminderen.

polystyreen

Polystyreen is een populaire optie voor het isoleren van daken. Niet alleen verlies je bijna geen warmte of luchtstroom, ook wordt door de kleine luchtkamers binnen elk blok polystyreen het geluidsoverlast verlaagd. Polystyreen geeft een bedrijfspand meer warmte in de winter en kou in de zomer, waardoor energierekeningen een stuk lager uitvallen. Polystyreen hoeft in vergelijking met glaswol niet periodiek vervangen te worden en vereist relatief weinig onderhoud.

Polyurethaan

In vergelijking met andere materialen zoals rockwool, rubber of glaswol, heeft polyurethaan een grotere warmte-isolatie waarde. Bovendien kan polyurethaan direct worden aangebracht op hellende, geïsoleerde of niet geïsoleerde daken.

Kosten isoleren dak bedrijfspand

Wil je een bestaande plat dak isoleren? Dan kom je al gauw uit bij een omgekeerd dak. Dit komt er in het kort op neer dat er een isolatielaag op de bestaande dakconstructie gelegd wordt . Let op, deze constructie zal wel vaak geballast uitgevoerd moeten worden.

Wat zijn de kosten voor het na-isoleren? Het na-isoleren vanuit bovenstaande principe komt uit op 30-40 / m2, echter moet er over de (veelal harde XPS materiaal) ook een nieuwe laag dakbedekking inclusief volledige afwerking. Totaal kom je op een vierkante meter prijs van circa 80-90 euro.

 

Deel "Welke mogelijkheden van dakisolatie zijn er voor bedrijfspanden" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Toepassing PU isolatie voor op daken

PU staat voor Polyurethaan en is  toepasbaar in de gehele gebouwschil. Dat geldt ook zo voor daken. Een slecht geïsoleerd gebouw verliest de meeste warmte via het dak, warmte stijgt tenslotte op. Vanuit de overheid worden er daarom...
Dakveiligheid dakbedekking valbeveiliging

BRL 9935: Het belang van valbeveiliging op het dak

Gebouweigenaren zijn niet primair verantwoordelijk wat betreft de veiligheid van een persoon die op het dak van hun vastgoed werkt. Het zijn de werkgevers die door de arbeidsomstandighedenwet worden verplicht te zorgen voor een veilige werkomgeving voor hun...

Waar moet u op letten bij het isoleren van een bedrijfsdak?

Een bitumen dak heeft over het algemeen een levensduur van 15-25 jaar. Daarbij is uiteraard de kwaliteit van de toegepaste materialen van belang, maar ook het onderhoud dat al dan niet uitgevoerd is. Goed onderhoud kan de levensduur...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.