Skip to content

Wat voor soorten scheidingswanden in een kantoor zijn er en wat kost het?

Er zijn verschillende soorten scheidingswanden die in een kantooromgeving kunnen worden gebruikt. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 1. Vaste scheidingswanden: dit zijn wanden die permanent zijn bevestigd aan de vloer en/of het plafond. Ze worden vaak gebruikt om individuele kantoren of vergaderruimtes te creëren. Je kunt hierbij denken aan systeemwanden of metal stud wanden).
 2. Glazen scheidingswanden: deze wanden zijn gemaakt van glas en bieden meer transparantie en openheid in de ruimte. Ze worden vaak gebruikt om de ruimte te verdelen, terwijl de natuurlijke lichtinval behouden blijft.
 3. Verplaatsbare scheidingswanden: dit zijn wanden die kunnen worden verplaatst en opnieuw geconfigureerd, afhankelijk van de behoeften van het kantoor. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht materialen en kunnen gemakkelijk worden verplaatst.
 4. Geluidsisolerende scheidingswanden: deze wanden zijn ontworpen om het geluid te isoleren en te verminderen. Ze worden vaak gebruikt in open kantoorruimtes om afzonderlijke werkplekken te creëren.
 5. Paneelsystemen: deze systemen bestaan uit panelen die aan elkaar kunnen worden bevestigd om verschillende configuraties te creëren. Ze bieden flexibiliteit en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de veranderende behoeften van het kantoor.
 6. Natuurlijke scheidingswanden: dit zijn wanden die zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals planten of bamboe. Ze bieden niet alleen een scheiding tussen verschillende ruimtes, maar dragen ook bij aan een aangename werkomgeving.

 

De kosten voor scheidingswanden in een kantoor kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type wand, het materiaal, de grootte van het kantoor en de installatiekosten. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor verschillende soorten scheidingswanden:

 1. Vaste scheidingswanden: De kosten voor vaste scheidingswanden kunnen variëren van €50 tot €150 per vierkante meter, afhankelijk van het materiaal, de grootte en de complexiteit van de installatie.
 2. Glazen scheidingswanden: Glazen scheidingswanden zijn duurder dan vaste scheidingswanden en de kosten kunnen variëren van €100 tot €300 per vierkante meter, afhankelijk van het type glas en de complexiteit van de installatie.
 3. Verplaatsbare scheidingswanden: Verplaatsbare scheidingswanden zijn over het algemeen goedkoper dan vaste en glazen scheidingswanden. De kosten kunnen variëren van €100 tot €200 per vierkante meter, afhankelijk van het type wand, de grootte en de complexiteit van de installatie.
 4. Geluidsisolerende scheidingswanden: Geluidsisolerende scheidingswanden zijn duurder dan gewone scheidingswanden vanwege het gebruik van speciale materialen om het geluid te dempen. De kosten kunnen variëren van €150 tot €400 per vierkante meter, afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het materiaal.
 5. Paneelsystemen: De kosten voor paneelsystemen kunnen variëren van €50 tot €150 per vierkante meter, afhankelijk van het materiaal, de grootte en de complexiteit van de installatie.

Het is belangrijk om rekening te houden met de installatiekosten, die kunnen variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van de installatie en de locatie van het kantoor. Het is verstandig om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs om de kosten te vergelijken en een weloverwogen beslissing te nemen.

Deel "Wat voor soorten scheidingswanden in een kantoor zijn er en wat kost het?" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.