Skip to content

Wat kost een afvalpers en wat levert het op?

Afvalpers

Produceert u veel afval? Dan kunt u tot wel 50% kosten besparen op de afvalinzameling. Eén van de oplossingen is een afvalpers. Behalve lagere kosten, heeft een afvalpers nog veel meer voordelen.

Hoe werkt een afvalpers?

Een afvalpers drukt afval samen en bewaart dit in een container. Daardoor neemt het afval veel minder ruimte in beslag. Een container van 3 m3 kan wel 27 m3 afval bewaren. Als de container bijna vol is, gaat er automatisch een melding uit en wordt de container binnen 24 uur omgewisseld.

Bereken nu of u kunt besparen door het gebruik van een minipers

Vijf voordelen van een afvalpers

1. Bespaar kosten

Afvalinzameling kan oplopen tot 5% van de servicekosten. Met een minipers kunt u kosten besparen, doordat het afval veel minder vaak hoeft te worden opgehaald. Wilt u weten of een afvalpers voor u interessant is? Doe dan de check:

2. Bespaar ruimte

De minipers drukt het afval in hoge dichtheid samen. Hij comprimeert de inhoud van maar liefst 24 rolcontainers van 1.100 liter tot de plek slechts 1 parkeerplaats. Het afval ligt en staat nooit meer in de weg. Door het compacte formaat, kan de miniperscontainer op moeilijk bereikbare plekken worden geplaatst.

3. Het is hygiënischer

De container bewaart het afval lek- en geurvrij en met een ozonizer worden nare geurtjes verdreven. De ruimte blijft fris en ongedierte krijgt geen kans. Het weggooien van afval wordt zo een stuk prettiger.

4. Het is duurzamer

Doordat de minipers zoveel afval samenperst en de container automatisch wordt omgewisseld als hij vol is, is minder transport nodig dan bij de veelgebruikte rolcontainers. Bovendien wordt de miniperscontainer niet opgehaald door een normale vrachtwagen, maar door een minipersbus die veel minder CO2 uitstoot dat een reguliere vuilniswagen.

5. Het is veiliger

Een afvalpers is eenvoudig en veilig in gebruik. Door middel van een speciaal registratiesysteem kan worden bepaald wie de minipers mag bedienen. Zo kan misbruik voorkomen worden. Bovendien slaat de container het afval veilig op, wat brandgevaar vermindert.

Wat kost een afvalpers?

Hoeveel u kunt besparen, hangt af van de hoeveelheid afval die u produceert en het type afvalpers dat het beste bij uw bedrijf past. Vul hieronder uw gegevens in en ontvang direct een prijsopgave van Milieu Service Nederland.

Bereken nu of u kunt besparen door het gebruik van een minipers

 

Deel "Wat kost een afvalpers en wat levert het op?" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

miniperscontainer

De Miniperscontainer is al zeventien jaar een hit

Negen vuilniszakken transformeren naar slechts één stuk. Het aantal transportbewegingen significant verminderen. Minder overlast van vrachtwagens in de straat. Ruim zevenhonderd vastgoedeigenaren profiteren al van de resultaten van de Miniperscontainer. We spreken Ronald Voorsluijs, algemeen directeur van Milieu...
plastic recycling amsterdam

Plastic Recycling Amsterdam: afval scheiden bij de bron is duurzaam en goedkoop

Het waren vastgoedeigenaren die steevast vroegen naar een oplossing voor het recyclen van hun PMD (verpakkingen van Plastic, Metaal en Drankenkartons). Reden voor Milieu Service Nederland om een eigen recyclingfabriek te overwegen, want afvoeren naar het buitenland resulteert...
multi afval container

HNK van NSI kiest voor multi afval container van MSN

Duurzaamheid is voor steeds meer beheerders een belangrijk speerpunt. Dat betekent dat er onder meer kritisch naar het afvalbeleid moet worden gekeken. NSI, een grote Nederlandse specialist in commercieel vastgoed, heeft de boodschap begrepen en scheidt vanaf 2019...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.