Skip to content

Waarom moet je een gevel van een bedrijfspand impregneren?

Gevel bedrijfspand impregneren

Gevels krijgen veel te verduren en worden continu aan vocht, weersomstandigheden en vervuiling blootgesteld. Gevels van bedrijfspanden impregneren is een uitstekende manier om de duurzaamheid van gevels te verbeteren en de levensduur van de gevelstructuur te verlengen. Gevelimpregnering biedt effectieve bescherming tegen ongewenste elementen door zijn diepe penetratiecapaciteit vanuit het oppervlak tot in het onderliggende materiaal. Gevels die geïmpregneerd zijn, kunnen betere thermische prestaties behouden en schadelijke weersinvloeden zoals regendruppels, sneeuwval, stof of algengroei afweren. Gevelimpregnering is daarom cruciaal om het aanzicht en sterkte van de gevelstructuur op lange termijn intact te houden. Geïmpregneerde muren zijn ook duurzamer met betrekking tot schoonmaken; de reiniging hoeft slechts af en toe uitgevoerd te worden. Gevels impregneren biedt ook een extra laag stevigheid en bescherming tegen warmteverlies, wat resulteert in een lagere energierekening voor gebouweigenaren. Op termijn bespaar je dus kosten, maar daarvoor dien je wel +/- elke 10 jaar je gevel te behandelen.

Wat zijn de kosten van het impregneren?

Voor het impregneren van gevels kun je een gemiddelde prijs aanhouden van circa € 8,- per vierkante meter. Hoeveel de kosten precies zullen bedragen, is onder meer afhankelijk van het gekozen impregneermiddel, de totale oppervlakte van de gevel (hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per m2) en de bereikbaarheid van het pand.

Gevel impregneren bedrijfspand

Wat is gevel impregneren?

Gevel impregneren bestaat uit het aanbrengen van een speciale waterafstotende coating op de buitenzijde van de gevel. Dit middel zal je gevel helemaal naar binnen trekken en zorgt ervoor dat er een waterafstotende laag aan het oppervlakte achter blijft.

Voordat men een gevel gaat impregneren, dienen eerst alle vuiligheden aan de oppervlakte grondig schoon gemaakt te worden. Ook is het aan te raden om eerst de gevel helemaal te restaureren.

Er zijn verschillende impregneermiddelen beschikbaar. Laat je goed informeren want je kunt kiezen tussen zowel chemische als biologische impregneermiddelen.

Tip: laat na het impregneren de glazenwasser langskomen voor de kozijnen en de ramen.

Deel "Waarom moet je een gevel van een bedrijfspand impregneren?" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Product-as-a-Service bij gevels: is financiering haalbaar?

Bron: ABN AMRO Om het businessmodel op basis van ‘Product-as-a-Service’ (PaaS) optimaal te financieren zijn aanpassingen van fiscale en bancaire regels nodig. Tot dat moment is het van belang dat betrokken partijen zoals financiers extra hun nek uitsteken....

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.