Skip to content

Vervangen van dak bedrijfspand, waar moet je op letten?

Vervangen van dak bedrijfspand

Wanneer je het dak van een bedrijfspand gaat vervangen, is het belangrijk om op enkele dingen te letten. Bespreek dit in eerste instantie altijd met een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf, zodat je er zeker van bent dat de geplande ‘dakoplossing’ past bij de specifieke kenmerken van het bedrijfspand. Kijk ook of dit project binnen je budget valt en heb veel aandacht voor materialen die in voldoende mate bestand zijn tegen verschillende soorten weersomstandigheden van de omgeving. De sluitsystemen zoals luchtdichting, dakisolatie enzovoort vormen eveneens belangrijke factoren bij de vervanging van het dak van een bedrijfspand. Het is dan ook belangrijk om op deze factoren te letten om ervoor te zorgen dat het dak veilig en betrouwbaar is voor langere tijd. Kortom creëer een duurzaam dak.

Plat dak bedrijfspand

De meest levensvatbare dakconstructie voor een plat dak is over het algemeen een meerlaags opgebouwde bitumineuze dakbedekking in combinatie met de gewenste isolatielaag. Dit kan in een geballast systeem, in een mechanisch bevestigd systeem of in een volledig gekleefd systeem.

  • Bestaande dakbedekkingssystemen, die kwalitatief voldoen aan de eisen en waar alleen de toplaag onderhevig is aan veroudering, kunnen vaak alleen voorzien worden van een nieuwe bitumineuze toplaag.
  • Bestaande dakbedekkingssystemen, waarbij ook de isolatiewaarde verbeterd moet worden, kunnen vaak voorzien worden van extra isolatie en vervolgens een tweelaagse bitumineuze dakbedekking.
  • In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld wanneer de bestaande isolatie verzadigd is, wordt gekozen om de volledige dakbedekkingsconstructie te vernieuwen. Hierbij wordt het bestaande pakket gesloopt en vervolgens weer opgebouwd met een bitumineuze dampremmende- c.q. noodlaag, een isolatielaag en vervolgens een tweelaagse bitumineuze dakbedekking.

In alle gevallen moet een minimale nieuwe levensduur van 25 jaar behaald kunnen worden, waarbij uiteraard de applicatie een heel belangrijke factor is.

 

Kosten dakrenovatie

De kosten van een dakrenovatie zijn zeer afhankelijk van diverse factoren, zoals grootte, bereikbaarheid, bewerkelijkheid, materiaalkeuze etc. Desondanks kunt u de volgende richtprijzen aanhouden voor de diverse bewerkingswijzen:

Volledig vernieuwen: € 100,00 – € 150,00 / m2

Bestaande dakbedekkingsconstructie voorzien van extra isolatie en nieuwe dakbedekking: € 80,00 – € 100,00 / m2

Bestaande dakbedekkingsconstructie voorzien van een nieuwe tweelaags dakbedekking: € 40,00 – € 55,00 / m2

Bestaande dakbedekkingsconstructie voorzien van een nieuwe eenlaagse dakbedekking: € 30,00 – € 40,00 / m2

Voor een exacte en gespecificeerde prijsopgave verwijzen wij u naar een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf.

 

 

Deel "Vervangen van dak bedrijfspand, waar moet je op letten?" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Circulaire dakopbouw van IKO atelia

Op weg naar een circulaire bouweconomie introduceerde IKO verleden jaar onder de naam IKO atelia een circulaire dakopbouw. De bitumineuze onderdelen van dit nieuwe concept worden na de levensduur van het gebouw door IKO ingenomen en in de...

Het multifunctionele dak als speerpunt in de verduurzaming

Wat kun je meer met een dak doen dan ‘alleen maar’ water tegenhouden. En hoe kun je daken inzetten als onderdeel van verduurzaming en klimaatadaptief bouwen en renoveren? Dat waren de centrale thema’s tijdens een studiereis naar Heusenstamm,...
Dakisolatie Isolatie Centraal

Welke mogelijkheden van dakisolatie zijn er voor bedrijfspanden

Wat is dakisolatie? Dakisolatie is het isoleren van een dak. Het dak kan dan niet langer de warmte (of kou) doorlaten en dit leidt tot een besparing op de energierekening. Wat zijn de verschillende mogelijkheden van dakisolatie voor...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.