Skip to content

Veiliger drinkwater en energiebesparing in grote gebouwen

Viega, de Duitse specialist in sanitaire systeemtechniek en expert in drinkwaterkwaliteit, heeft de unieke techniek ontwikkeld om in grote gebouwen drinkwater te beschermen én besparen, en dat tegen lagere installatie- en energiekosten. De Smartloop Inliner buis-in-buisretourleiding beheerst op een innovatieve manier de temperatuur, met grote troeven voor de gebruikers en beheerders.

Het Viega Smartloop Inliner systeem werd ontwikkeld om met name in grote gebouwen zijn troeven uit te spelen. De innovatie zit vooral in het integreren van de interne (polybuteen) retourleiding in de koperen warmwater stijgleiding. Smartloop Inliner is geschikt voor gebruik in stijgleidingen met warm water vanaf 28 mm, samen met de persverbindingssystemen van Viega.

De 4 grote troeven in een overzicht:

  1. Minder installatiekosten. Aangezien een afzonderlijk circulatieleidingsysteem niet nodig is, dalen ook de kosten voor betonkernboringen, brandveiligheid, leidingisolatie en bevestigingsmateriaal met ongeveer 30%. (De Viega Smartloop-Inliner is mogelijk vanaf een dn25.)
  2. Lagere energiekost. Omdat het water veel minder afkoelt, verbetert ook de energiehuishouding per etage. In gebouwen met meerdere verdiepingen, kan men zo tot 30% warmteverlies vermijden, en dus die energie besparen.
  3. Drinkwaterbesparing. Het warm water in de leiding wordt permanent teruggeleid van het laatste T-stuk van de stijgleiding naar het verwarmingssysteem. Zo is er steeds voldoende warm water beschikbaar bij elke aftakking op elke verdieping, zonder kostbaar verlies van aanloopwater.
  4. Drinkwaterkwaliteit. Door het behoud van kritische temperatuur en circulatiekrijgen, bacteriën als legionella geen kans.Bovendien worden de geleverde leidingen steeds van doppen voorzien. Fittingen, ventielen en regelkranen worden hygiënisch verpakt zodat alle producten vrij van contaminatie op de werf toekomen.

Tot slot is het dankzij de Viega SC-contour mogelijk om een droge lektest uit te voeren. De cylindrische insteek vormt een goede geleiding bij het inschuiven van de buis en met de dubbele persing bekomt men een gegarandeerd dichte verbinding. Dit maakt het opleveren van een gezond leidingsysteem een stuk eenvoudiger en voorkomt grote waterschade.

Lees hier op OGwijzer de risico’s voor bodem, grond en drinkwater bij het aanleg van bodemenergiesystemen.

Deel "Veiliger drinkwater en energiebesparing in grote gebouwen" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Climat Screen: controle over het binnenklimaat, de lichtinval én de energierekening

Het Climat Screen van SunFolie-Techniek is een daglichtfiltersysteem dat ’s zomers de warmte buiten en ’s winters juist binnen houdt. Het Nederlandse product zorgt bovendien voor een contrastvrije lichtinval en filtert het daglicht. Schitteringen op beeldschermen zijn verleden...

WTU balansventilatiesysteem voert constant zuivere, gezonde lucht aan en bespaart 50% energie

Voor de renovatie van de openbare basisschool De Gezellehoek in Roosendaal is het WTU balansventilatiesysteem van Orcon toegepast. Bijzonder aan dit systeem is dat het risico op de verspreiding van ziekteverwekkers, zoals het coronavirus, door het verversen van...

Veilige drinkwaterinstallaties en drinkwaterwetgeving. Wat moet een technisch beheerder weten!

Iedere vastgoedbeheerder wil kunnen vertrouwen op goed functionerende drinkwaterinstallaties. Helaas blijkt in de praktijk dat veel installaties niet voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die het Bouwbesluit, de NEN1006-norm en de waterwerkbladen voorschrijven. Het risico? Besmettingen met legionella en...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.