Skip to content

Van Wijnen start transformatie Zandkasteel in Amsterdam naar school

Van Wijnen heeft de renovatie- en sloopwerkzaamheden in de drie torens van het Zandkasteel afgerond. Er kan nu worden gestart met de daadwerkelijke transformatie tot schoolgebouw.

Het project is onderverdeeld in twee fasen. De eerste fase bestond uit het renoveren van de buitenschil en intern amoveren. Dit is nu afgerond. In de tweede fase wordt het gebouw getransformeerd naar schoolgebouw zodat het in augustus 2023 klaar is voor gebruik.

Renovatie afgerond

Het afgelopen jaar bestonden de werkzaamheden onder andere uit het demonteren en verwijderen van installatiecomponenten, deels voor hergebruik. De CV installatie is voorbereid op de eindsituatie. De gevel van het gebouw is schoongemaakt, hersteld en geïmpregneerd. De bestaande kozijnen zijn voorzien van coating en nieuw HR++ glas. De platte daken zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en nieuwe dakbedekking.

Gebouwtransformatie

Fase 2 is de daadwerkelijke transformatie van kantoorpand naar schoolgebouw. De werkzaamheden bestaan uit het inrichten van het pand met wanden, plafonds en vloerafwerking. Daarnaast worden de installaties aangepast naar de nieuwe situatie om te voldoen aan de huidige regelgeving. De centrale entree wordt vergroot, zodat deze beter toegankelijk is. Ook is er een constructieve aanpassing; er komt een nieuw inpandig trappenhuis zodat er voldoende vluchtwegen zijn en er komt een grote vide in de toekomstige schoolbibliotheek.

Hergebruik materialen

Samen met de opdrachtgever heeft Van Wijnen tijdens de voorbereidings- en renovatiefase zoveel mogelijk bestaande materialen veilig gesteld. Deze materialen, waaronder tapijttegels, plafondplaten en verlichting worden nu hergebruikt tijdens de transformatie.

Deel "Van Wijnen start transformatie Zandkasteel in Amsterdam naar school" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.