Skip to content

Valley officieel geopend

EDGE kondigt met trots de officiële opening aan van Valley, het iconische gebouw onder architectuur van MVRDV die eind vorig jaar is opgeleverd aan RJB Group of Companies.

Het volledig verhuurde gebouw van 75.000 vierkante meter, dat recentelijk door de jury van de Emporis Skyscraper Award werd uitgeroepen tot ’s werelds beste nieuwe wolkenkrabber, is een spectaculaire aanwinst voor het Amsterdamse zakendistrict. Het is een toonbeeld voor nieuw stedelijk ontwikkelen en sluit aan bij de transitie van de Zuidas naar een bruisende en levendige stadswijk. Afgelopen vrijdag werd Valley officieel geopend in het bijzijn van Reinier van Dantzig, wethouder Wonen en Stadsontwikkeling van de gemeente Amsterdam, de Board van RJB Group of Companies, Winy Maas, mede-oprichter van MVRDV, Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE en diverse andere betrokkenen.

Reinier van Dantzig, wethouder Wonen en Stadsontwikkeling van de gemeente Amsterdam, mededeelde dat: “Als wethouder Wonen en Stadsontwikkeling ben ik trots om dit iconische gebouw in Amsterdam te mogen verwelkomen. Dit deel van Amsterdam verandert van een zakendistrict naar een echte stad op zichzelf met veel woningen en voorzieningen. Het is een visitekaartje voor de Zuidas om dit gebouw als een voorbeeld te hebben van hoogwaardige duurzame woningen in de nieuwe skyline van Amsterdam.”

Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE, opende de ceremonie met enkele woorden: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat we met RJB Group of Companies, MVRDV, Piet Oudolf en de gemeente Amsterdam hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van misschien wel het meest bijzondere mixed-use project van Nederland. Naast alle betrokken partijen wil ik met name de gemeente complimenteren met hun gewaagde visie voor dit programma. Valley is meer dan uniek en ik hoop dat het anderen zal inspireren om onze manier wonen en werken opnieuw vorm te geven. Ik kijk er naar uit om Valley in de toekomst nog verder tot leven te zien komen.”

David Beesemer, RJB Group of Companies, voegde hieraan toe: “Als investeerder waren we al vroeg in het proces betrokken bij de ontwikkeling van Valley. Zo hebben we met een zwembad, luxe upgrade van de appartementen en een conciërge zeer hoge kwaliteit toegevoegd aan het programma. Na vier jaar zijn we zeer trots dat we Valley mogen toevoegen aan ons groeiende, diverse portfolio en dat we huurders welkom mogen heten om te wonen, werken en recreëren.”

Een manifesto voor een nieuwe, groenere stad

Het gebouw heeft meerdere bestemmingen en is ontworpen met de directe omgeving in het achterhoofd. Zo biedt het bewoners, bezoekers en kantoorhuurders de mogelijkheid om gebruik te maken en te genieten van de ruimte. Het project omvat 200 appartementen, kantoren, restaurants, een adembenemend atrium en een openbaar toegankelijk park dat is ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. Met 370 plantenbakken verspreid over 27 verdiepingen en ongeveer 13.500 jonge planten, struiken en bomen biedt het gebouw een stedelijke oase waarvan bewoners en bezoekers gebruik kunnen maken. Het park bevordert ook de plaatselijke biodiversiteit en het microklimaat.

Maatwerk, gedetailleerd en uniek ontwerp

Het complexe en unieke ontwerp van Valley vereiste de voortdurende inzet van honderden ontwerpers, ingenieurs, bouwers, adviseurs, ontwikkelaar EDGE en RJB Goup of Companies, de huidige eigenaar. Het gebouw is bijzonder vanwege zijn detaillering. Experts van MVRDV creëerden tijdens het ontwerpproces een reeks digitale tools om het gebouw te perfectioneren. Zo kon de juiste hoeveelheid licht en uitzicht per appartement worden berekend en paste elk van de 40.000 natuurstenen tegels als een perfecte puzzel in elkaar.

‘Hoe maak je een kantorenwijk leefbaar? Hoe moeten de woningen er dan uit komen te zien? Wat is er nog meer nodig? Dat waren de vragen waarmee we begonnen toen we Valley ontwierpen,’ zegt Winy Maas, mede-oprichter van MVRDV. ‘Het gebied rondom de Beethovenstraat is echt een stuk levendiger geworden. We zien een spannende mix van werkenden, bewoners die barbecueën op hun terras, bezoekers die ontspannen in de vallei. De glazenwassers en gevelhoveniers die als bergbeklimmers het groen onderhouden zijn bijna een attractie op zich. Valley is een eerste stap om de Zuidas te transformeren tot een groenere, menselijkere en verdichte wijk waar werken en wonen hand in hand gaan.’

De bouw van Valley duurde vier jaar, waarna de eerste bewoners en ondernemers eind 2021 hun intrek namen in het gebouw. Met de openingsceremonie die afgelopen vrijdag werd gehouden door RJB Group of Companies en vastgoedontwikkelaar EDGE is het project eindelijk klaar en kunnen bewoners en bezoekers van Amsterdam er volop van genieten.

Deel "Valley officieel geopend" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Edge kondigt ‘Net Zero’ aan voor alle toekomstige ontwikkelingen

De vastgoedontwikkelaar kondigt een onmiddellijke halvering van CO2-uitstoot aan voor alle nieuw aangekondigde projecten, met als uiteindelijk doel het reduceren tot nul uitstoot. Edge is een van de eerste vastgoedontwikkelaars in Europa die een Net Zero routekaart heeft...

MVRDV transformeert winkelcentrum Eindhoven

MVRDV heeft een strategische visie gepresenteerd voor een verbouwing en uitbreiding van De Heuvel in Eindhoven. Het overdekte winkelcentrum, waarin ook het Muziekgebouw is gevestigd, krijgt volgens dit plan een compleet nieuw uiterlijk en een bredere mix van functies....

Edge ontwikkeld nieuw kantoor van ABN AMRO

Vastgoedontwikkelaar EDGE gaat het kantoor van de ABN AMRO aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost herontwikkelen. Het gebouw moet Paris Proof worden. In 2025 zal het gebouw gereed zijn. Herontwikkeling De transformatie van het oorspronkelijke gebouw uit de...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.