Skip to content

Unifore zet met acht BREEAM-NL Excellent certificaten grote stap in duurzaamheidsambities

Bron: CFP Green Buildings

Deze week heeft Unifore Real Estate elf BREEAM-NL certificaten in ontvangst genomen voor haar HAWK portfolio en dat slechts in iets meer dan een jaar na aankoop. Van de elf certificaten zijn er maar liefst acht BREEAM-Excellent.

Een bijzondere prestatie en een prachtige mijlpaal voor zowel Unifore als CFP Green Buildings. Kansen creëren en waarde toevoegen in de verstedelijkende wereld om ons heen; dat is waar Unifore zich elke dag voor inzet. Het verduurzamen van deze portfolio is een belangrijk onderdeel hiervan.

“De HAWK portofolio heeft met het behalen van de BREEAM-NL certificering een perfect vertrekpunt gecreëerd voor de verdere uitrol van de duurzaamheidsambities in deze portfolio. Unifore zal zich nu verder toeleggen op het SFDR-compliant maken van de gebouwen, inclusief het realiseren van een concrete plek op de pathway naar Paris Proof.” – Erik Dijkema, Partner bij Unifore.

Het Transpolis gebouw in Hoofddorp: 30 procent reductie van CO2-uitstoot

De uitreiking van de certificaten vond plaats in het kantoorpand Transpolis, tevens het hoofdkantoor van Unifore. Het gebouw in Hoofddorp is een bijzonder kantoorpand met internationale allure. Transpolis is 1 van de 8 panden dat nu ‘Excellent’ gecertificeerd is. CFP Green Buildings heeft hier een A+ energielabel gerealiseerd door onder andere implementatie van Ledverlichting, zonnepanelen en zuinige ventilatoren en door isolatie in de technische ruimtes aan te brengen. Met deze maatregelen wordt 30 procent van de CO2-uitstoot gereduceerd.

Daarnaast zijn er bij Transpolis ook ecologische- en groenvoorzieningen aangebracht, evenals waterbesparende maatregelen. Gedurende het proces heeft CFP geanalyseerd waar een zo hoog mogelijke energie- en BREEAM-NL prestatie mee te behalen was. Het uitvoeren van de maatregelen heeft ervoor gezorgd dat de panden zo energiezuinig mogelijk zijn gemaakt én optimaal presteren op andere duurzaamheidsdoelen met behulp van BREEAM-NL.

Youp van der Zande en Lian van Uem, CFP Green Buildings: “We kijken met veel plezier terug op dit project. Door de continue samenwerking tussen opdrachtgever Unifore en CFP als partner voor verduurzaming hebben we dit prachtige resultaat kunnen behalen. Doordat we de gebouwen gelijktijdig verbeterden op BREEAM en op de energieprestatie kon er gekozen worden voor de meest effectieve maatregelen.”

Unifore neemt BREEAM-NL certificaten in ontvangst

“De intensieve samenwerking en de combinatie van maatregelen hebben ervoor gezorgd dat de duurzame ambities van Unifore in een korte periode gerealiseerd konden worden. Voor zowel Unifore als haar huurders een mooie mijlpaal voor de volgende fase in de duurzaamheidsambitie.”

Wil je ook aan de slag met BREEAM-NL of heb je andere vragen op het gebied van verduurzamen van bestaand vastgoed? Kijk op breeam.nl

Deel "Unifore zet met acht BREEAM-NL Excellent certificaten grote stap in duurzaamheidsambities" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Vijf keer BREEAM-NL Excellent certificering voor Merin

CFP heeft namens DGBC zeventien BREEAM-NL certificaten uitgereikt aan Merin. Een werkplek moet volgens Merin het beste in mensen naar boven halen. Hierin staan geluk, gezondheid en succes centraal. In het kader van vervolgstappen om een duurzaam en...

‘Het zou ideaal zijn als we de Europese bewijslast straks met BREEAM-NL kunnen afdekken’

Europa heeft nieuwe groene regels waar ook Nederlandse bedrijven aan moeten voldoen. Deze raken het duurzaam bouwen. DGBC maakte al een vergelijking tussen de EU taxonomie en BREEAM-NL: ze kennen overlap, maar ook verschillen. ‘Het zou mooi en...

Being herontwikkelt en verduurzaamt iconisch Auroragebouw in Amsterdam-Centrum

Het kenmerkende Auroragebouw op de hoek van de Stadhouderskade en de Overtoom in Amsterdam gaat een duurzame toekomst tegemoet. Eigenaar UBS Asset Management heeft Being gevraagd op te treden als ontwikkelaar voor de grootschalige renovatie van het kantoorgebouw....

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.