Skip to content

Skyline Amsterdam krijgt gloed nieuwe torens

skyline amsterdam wonen

De skyline van Amsterdam heeft de afgelopen jaren al een aardige ontwikkeling doorgemaakt. Met het Nhow hotel en het EMA gebouw als opvallende ‘resultaten’. Kijk over de huidige skyline van Amsterdam en je ziet dat er nog veel komen gaat de komende jaren. We hebben een overzicht gemaakt van de bouwplannen van Amsterdam.

Elements

Na de ontwikkeling van Haut en het QO Hotel, komt er nog een iconische woontoren te staan in het Amsterdamse Amstelkwartier. In het ca. 70 meter hoge gebouw is ruimte voor 70 middeldure huurwoningen en 74 vrije sector koopwoningen. Het gebouwontwerp ‘Elements’ van Kondor Wessels Vastgoed is door de gemeente Amsterdam geselecteerd als winnend concept.

skyline amsterdam wonen

 

Haut

Nog zo’n ‘icoon’ aan de Amstel. HAUT belooft dit namelijk ook al te worden. Bijzonder aan dit gebouw is dat het met 73 meter straks de hoogste houten woontoren van Nederland wordt. Elke verdieping telt maximaal drie woningen. Op dit moment wordt er gebouwd en klimt de toren ongeveer 1 verdieping per week. In 2021 zal het project zijn afgerond.

skyline amsterdam wonen

Vertical

Amsterdam VERTICAL zal een van de vele ontwikkelingen in Sloterdijk zijn de komende jaren. Het gebouw krijgt 144 woningen: appartementen, maisonnettes en tuinlofts, variërend van compact tot XXXL, en van ingedeeld tot helemaal open (loft). Bijzonder: het verticale landschap dat de toren een groen karakter geeft. De bouw is inmiddels begonnen en de oplevering van Vertical staat gepland voor de tweede helft van 2022.

Tripolis

Het bestaande Tripolis-complex wordt de komende jaren behoorlijk verbouwd, met als nieuwe blikvanger, de ‘Landscraper’ van architectenbureau MVRDV.

Alle medewerkers van Uber, die nu nog verdeeld zijn over de stad, verwachten in 2022 hun intrek in dit nieuwe complex te maken. In totaal zal Uber 30.000 m2 huren. In totaal komen er meer dan 80 verschillende nationaliteiten op het internationale hoofdkantoor.

The Valley

The Valley heeft een opvallend groen gevellandschap bestaande uit terrassen met weelderige beplanting, biedt ruimte aan woningen, kantoren en voorzieningen. Het komt te staan aan de Beethovenstraat, tegenover ABN AMRO naast het Sportpark Goed Genoeg (AFC).

Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Daar komen 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die vrijwel allen zijn bestemd voor verhuur.

Gebouwen als The Valley, met verticale bossen of hangende tuinen, passen uitstekend in deze tijd. We weten inmiddels dat groen in de stad noodzakelijk is om deze leefbaar te houden. The Valley wordt in 2021 opgeleverd.

Naast de skyline komen er ook in Amsterdam duurzame houten kantoorgebouwen, lees er hier meer over!

 

Deel "Skyline Amsterdam krijgt gloed nieuwe torens" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Amsterdamse corporaties zetten in op bestaande bouw met verduurzaming en verbetering

Vandaag is het samenwerkingsvoorstel voor de periode 2024-2027 ‘Samen werken aan de stad’ gepresenteerd. Daarin staan ambitieuze plannen, zeker gezien de veranderende economische omstandigheden. “De Amsterdamse corporaties gaan door met het bouwen van nieuwe en betaalbare woningen. Maar...
Energielabel C kantoren

Regio Amsterdam start met handhaving Energielabel C

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (Od Nzkg) is gestart met de handhaving op de kantoren die op dit moment nog geen Energielabel C hebben. Bijna de helft van de kantoren in dit gebied voldoet niet, blijkt uit een inventarisatie van...

Tien jaar De Groene Grachten bewijst dat renoveren monumenten duurzaam kan

Met diverse voorbeelden in de historische binnenstad van Amsterdam heeft De Groene Grachten bewezen dat ook de renovatie van monumentale panden op een duurzame manier kan. “Met je poten in het bluswater gaan staan en laten zien hoe...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.