Skip to content

Subsidie om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen eerder open

Begin oktober 2022 vroegen maatschappelijk vastgoedeigenaren massaal de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) aan om hun vastgoed te verduurzamen. Door de grote interesse opent de nieuwe ronde van DUMAVA eerder, in september 2023.

Grote interesse in maatschappelijk vastgoed verduurzamen

De 1e ronde van DUMAVA opende op 3 oktober 2022. Op die dag werd voor ruim € 300 miljoen subsidie aangevraagd, terwijl er € 150 miljoen beschikbaar was. De regeling is daarom eerder gesloten.

De grote interesse in DUMAVA laat zien dat eigenaren hun maatschappelijk vastgoed willen verduurzamen. De regeling zou in januari 2024 weer opengaan met een nieuw budget. Om eigenaren te ondersteunen in hun verduurzaming opent de regeling eerder, namelijk in september 2023. Er is dan € 190 miljoen beschikbaar.

Subsidie toegankelijker voor meer vastgoedeigenaren

We willen de nieuwe ronde van DUMAVA nog beter laten aansluiten op de wensen van maatschappelijk vastgoedeigenaren.

Zo is bijvoorbeeld het voorstel om 30% van het subsidiebedrag beschikbaar te stellen voor aanvragen lager dan € 500.000, en 70% voor aanvragen boven dit bedrag. Een ander voorstel is om de SBI-codes van scouting, muziekverenigingen en stichtingen ook op te nemen, zodat ook zij in aanmerking komen voor deze subsidie.

Heeft u eerder een aanvraag ingediend voor DUMAVA? Maar kreeg u geen subsidie? Of was u zich aan het voorbereiden op de aanvraag? U kunt met hetzelfde voorstel een nieuwe aanvraag indienen in de nieuwe ronde, mits deze voldoet aan de voorwaarden. Zo mag u pas starten met de verduurzaming nádat u een subsidieaanvraag heeft ingediend. Dit houdt in dat u pas dan een contract kan aangaan met een aannemer.

Deel "Subsidie om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen eerder open" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

€150 miljoen voor nieuwe subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA)

Voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed (zoals een zorginstelling, rijksmonument of gebouw met een publieke functie) biedt de nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed – kortweg DUMAVA – grote subsidiekansen voor verduurzaming. Subsidie aanvragen kan vanaf 3 oktober 2022. Wie het eerst...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.