Skip to content

Slimmere gebouwen en bedrijfsprocessen met dataplatform Building Insight

Door bestaande en nieuwe datastromen uit gebouwen te combineren met het gedrag van gebruikers kunnen gebouweigenaren en -beheerders veel voordelen behalen. Het digitale platform ‘Building Insight’ is een open dataplatform dat alle relevante data uit gebouwbeheersystemen, sensoren, slimme meters, toegangssystemen, weersvoorspellingen en apps van smartphones verzamelt. Met overzichtelijke dashboards en realtime modellen kan worden ingespeeld op te verwachten veranderingen in het gebruik en is comfortabeler, efficiënter en veiliger gebouwbeheer mogelijk. Een hygiënisch en veilig gebouw is in tijden van het coronavirus belangrijker dan ooit en deze innovatie levert hieraan een bijdrage. Building Insight zorgt ervoor dat versnipperde informatie in portalen en systemen wordt samengebracht.

Waardevolle data vaak onbenut

In veel gebouwen is sprake is van een versnippering van informatie in portalen en systemen. Wanneer je de data uit bestaande systemen combineert met nieuwe datastromen hebben gebouweigenaren en -beheerders meer inzichten waarmee zij de prestaties van het gebouw op een onderbouwde manier kunnen verbeteren. Het dataplatform ‘Building Insight’ is ontwikkeld om naast gebouw-gerelateerde systemen ook een koppeling te maken met bedrijfsprocessen. De gecombineerde gegevens maken slimme aanpassingen aan het bedrijfsproces mogelijk. Met de inzichten kan het gebouw continu pro-actief verbeterd worden om de efficiëntie, het comfort, de veiligheid en gezondheid te verhogen.

Inspelen op voorspelbaarheid van situaties en patronen

Afhankelijk van het gebouw, de situatie en het gebruik kunnen uiteenlopende bronnen en sensoren worden toegepast. Met de toepassing zullen in de praktijk vaak lagere energiekosten en efficiënter gebruik van ruimtes worden gerealiseerd. Andere voordelen zijn: meer comfort door een betere afstelling van de klimaatinstallaties, optimaler gebruik van kostbare apparatuur in bijvoorbeeld ziekenhuizen, de bepaling van de juiste looproutes in kantoor- of retail-omgevingen, het mogelijk maken van efficiëntere schoonmaak in gebouwen etc.

Een interessante meerwaarde is de mogelijkheid om het te verwachten gebruik van ruimtes of het gehele gebouw en tal van parameters in het gebouw te modelleren. Met deze verwachtingen kunnen vervolgens automatische aanpassingen gedaan worden. Een voorbeeld hiervan is de koppeling van ticketverkoop van een bioscoop of theater aan weerdata en de klimaatregeling. Afhankelijk van de bezetting en spreiding worden de technische installaties optimaal afgesteld voor maximaal comfort en efficiënt energiegebruik.

Building Insight biedt veel voordelen voor een breed scala aan toepassingen in gebouwen en voor haar gebruikers.

Bijdrage aan veiliger binnenklimaat in coronatijd  

Voor naleving van het coronaprotocol is inzicht in het exacte gebruik van het gebouw essentieel. ‘Building Insight’ verzamelt gedetailleerde informatie over o.a. de actuele en te verwachten bezetting van een gebouw, bewegingspatronen, luchtkwaliteit, lichtintensiteit en mate van ventilatie. Door deze gegevens continu te bewaken en analyseren ontstaat er een betrouwbaar beeld over de effectiviteit van de maatregelen die genomen zijn om verspreiding van virussen zoals het coronavirus te voorkomen. Ook kan nauwkeurige feedback van gebruikers verkregen worden. ‘Building Insight’ is toepasbaar voor allerlei gebouwen zoals hotels, industrie, kantoren, musea, retail, scholen en ziekenhuizen. De oplossing wordt momenteel bij de eerste opdrachtgevers geïmplementeerd.

 

 

Deel "Slimmere gebouwen en bedrijfsprocessen met dataplatform Building Insight" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Installatiearchitect de designers van slimme gebouwen

Wat gebouwen slim maakt? Installaties die op elkaar afgestemd zijn. En eenvoudige -desgewenst geautomatiseerde- bediening. Een open platform waar alle elementen samenkomen, maakt het geheel af. Zo hoeven gebouwbeheerders geen keuze te maken voor één specifiek merk, maar...

Smart buildings: Wie is eigenlijk eigenaar van alle data?

Door intelligentie aan gebouwen toe te voegen, wordt het gebruik ervan geoptimaliseerd. Kentekenherkenning zorgt voor een comfortabel begin van de dag, gezichtsherkenning opent deuren en detectie regelt verlichting en verwarming dan wel koeling. Hier hebben niet alleen huurders,...
cyberbeveiliging gebouwen OT afdeling

Cyberbeveiliging voor gebouwen: Start met een OT-afdeling

Ruim 80% van de gebouwen is al verbonden met het internet. We zijn dus duidelijk begonnen aan een nieuw tijdperk van slimme kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, etc.  Bij verbonden gebouwen is de efficiëntie bij gebouwbeheer groter en hebben ‘de...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.