Skip to content

Slimme apparaten om energie te besparen

Voor de meeste mensen is energiebesparing de belangrijke reden om nieuwe slimme apparaten aan te schaffen. Dat blijkt uit cijfers van de jaarlijkse GfK Smart Home Monitor 2021.

Een groot deel van de energiekosten in huis gaat naar een combinatie van verlichting, huishoudelijke apparaten, elektronica en verwarming. Door de aanschaf van  huishoudelijke apparaten, zonwering, verlichting en verwarming kunnen huishoudens hun energierekening verlagen. Ook zijn meer mensen op zoek naar energiebesparende oplossingen vanwege de stijgende energieprijzen, blijkt uit het onderzoek.

Smart Home wordt mainstream

70 procent van de Nederlanders kent inmiddels iemand die een Smart Home product bezit. Nederlandse huishoudens bezitten tegenwoordig gemiddeld al vijf slimme apparaten en een vijfde heeft zeven of meer apparaten in huis. De coronacrisis zorgt ook voor een toename; 25 procent van de respondenten geeft aan dat hun belangstelling voor Smart Home is toegenomen.

Ook verwacht de Nederlander dat de prijs van Smart Home producten niet veel meer gaat dalen. Doordat ook woonwarenhuizen en discounters vaker slimme apparaten aanbieden, zijn Smart Home-toepassingen ook toegankelijker en betaalbaarder voor mensen met een gemiddeld of lager inkomen.

Privacy en veiligheid met slimme apparaten

Belangrijke thema’s rond Smart Home blijven privacy en veiligheid. Nederlanders die nog twijfelen om slimme apparaten aan te schaffen geven als belangrijkste redenen privacy en veiligheid aan. Consumenten zijn vooral onzeker omdat ze geen inzicht hebben of, hoe en met wie hun gegevens gedeeld worden. Daarnaast is een kwart van de Nederlanders bang dat de apparatuur te hacken is.

Lees meer over hoe smart technologie onze levens veranderen op OG wijzer Of ergens anders.

Deel "Slimme apparaten om energie te besparen" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Roep om programma voor snelle energiebesparing

Het is nog nooit zo duidelijk geweest dat we onze energievoorziening radicaal moeten verduurzamen: er is een klimaatcrisis, we zijn afhankelijk van gewelddadige dictators en de energierekening rijst de pan uit. Dit is hét moment om samen in...

“Zonwering van veel grote gebouwen kan veel beter”

Bron: Bart van Overbeeke Fotografie. Een zonnige dag op kantoor betekent voor heel wat mensen knijpen met de ogen of in het donker met de lampen aan werken. Zonwering voor grote gebouwen kan veel beter, en daarom ontwikkelde...

Energie besparen niet genoeg voor verduurzaming

“Veel van wat we bouwen gaat ten koste van de natuur”, aldus Wouter Goossens van het Rijksvastgoedbedrijf bij het opleveren van de Routekaart Rijkskantoren 2.0 voor een CO2-neutrale kantorenportefeuille. Daarin is geprobeerd veel verschillende duurzaamheidsthema’s te integreren zoals...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.