Skip to content

Hoe vastgoedondernemers duurzaam om kunnen -of misschien wel moeten- gaan met hun team

In deze terugkerende rubriek deelt onze partner Proud People maandelijks hun kennis op het gebied van werving en selectie binnen de vastgoed sector. Alina Kramer, accountmanager bij Proud People, trapt deze maand af met:

 

Hoe vastgoedondernemers duurzaam om kunnen -of misschien wel moeten- gaan met hun team

 

Want duurzaamheid staat op vrijwel iedere agenda van een vastgoedondernemer. En tegelijkertijd vergeten sommigen de duurzaamheid van het meest waardevolle “productiemiddel”: je eigen team.

Alvorens hierop in te zoomen is het zinvol om de precieze betekenis volgens Van Dale te raadplegen:

duur·zaam (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: duurzamer, overtreffende trap: duurzaamst)

  1. lang durend: een duurzame vrede
  2. Weinig aan slijtage of bederf onderhevig: eikenhout is duurzaam
  3. het milieu weinig belastend: duurzame energie wind, zon, waterkracht enz.; duurzaam produceren

 

Ok, dat helpt ons al aardig in het advies hoe met je team om te gaan:

Lang durend

Net als bij een vastgoedproject komt het beste rendement voort uit de tijd. Dat begint met durven investeren en pas daarna renderen. Met alle professionals in je bedrijf is dat precies zo.

De investering start bij minimaal marktconforme arbeidsvoorwaarden. Probeer niet voor het scherpste bedrag iemand in te kopen. Sterker: durf te verrassen. En waar mogelijk maatwerk te maken. Zo zal een Projectontwikkelaar enthousiast worden van een prestatiegerichte bonus, maar bijvoorbeeld een Technisch Beheerder veel meer prijs stellen op een vaste 13e maand. Maar denk ook aan de fitheid of het welzijn; met een sportabonnement stimuleer je het goede gedrag. Of eens per week een gezonde lunch faciliteren? Het draagt allemaal aan bij aan welzijn en lager verzuim.

En vergeet de ontwikkeling van je team niet. Zorg voor opleiding, begeleiding en training. Zorg dat ze de beste in hun vak worden. Die combinatie maakt dat je er veel loyaliteit voor terug zal krijgen. Als je als werkgever goed bent voor je team, zijn ze dat andersom ook. Onderschat de waarde van je technische team niet. Waar Projectontwikkelaars graag de prestatie claimen en in de spotlight staan zit de echte waarde wellicht veel meer in de vaak bescheidenere technische collegae. Zie het als de spits en de verdediger bij voetbal. Messi kan het ook echt niet in zijn eentje. Ook al staat hij veel meer in de spotlights. Besef wel dat jij diegene bent die de spot ook op de verdedigers zal moeten richten door je waardering te laten zien!

Weinig aan slijtage of bederf onderhevig

Als iets lang in dezelfde beweging of positie staat blijft slijt het. Ook hier gaat dit voor je team ook op. Door variatie & betrokkenheid te combineren houd je je team scherp en alert.

Een leuk voorbeeld is één van onze opdrachtgevers die al haar teamleden periodiek meeneemt naar haar projecten. Door live op de bouwplaats te lopen (wel veilig!) en met enthousiasme te horen wat er ontwikkeld wordt zal er terug op kantoor veel meer beleving zijn. Bij team Finance die de facturen boekt voor dit project of team HR die personeel aanneemt om meer van dit soort projecten te kunnen doen. Allemaal onderdelen van één en hetzelfde doel.

En als een bezoek aan de bouw niet haalbaar is? Denk eens aan een live video-tour, waarbij men vragen kan stellen of presenteer iedere week of maand weer een nieuw project. Maar laat je hele team deelgenoot zijn van dezelfde missie!

Het milieu weinig belastend

Ook dit is van toepassing op een duurzaam personeelsbestand, juist in deze tijd, juist na alle berichtgeving van deze week: kijk samen met je personeel naar de werkplek en middelen om thuis te werken. Dit zorgt voor de medewerker voor een gezonde work-life balance, maar voor minder verplaatsingen in het verkeer, dus minder milieubelastend. Zeker voor de jonge generatie is milieu een belangrijk onderwerp waar keuzes op gemaakt worden. Kijk daarnaast samen met je personeel naar de wens voor vervoer. Een elektrische auto is wellicht duurder, maar kan de medewerker het gevoel geven zijn/haar steentje bij te dragen aan het milieu en scheelt in de bijtelling. Resultaat? Een tevreden, meer loyale werknemer

Samenvattend, duurzaam omgaan met Vastgoedprofessionals is van essentieel belang. Om jouw dromen en ambities waar te maken. Dat lukt alleen als je ziet dat dit maatwerk is, je waardering durft uit te spreken en met regelmaat te verrassen. Want alleen dan bind je je team voor jaren en zijn je collegae bereid het allerbeste uit zichzelf te halen om mee te bouwen aan jouw bedrijf!

 

Benieuwd naar wat Proud People voor jou kan betekenen? Klik hier

Voor alle vastgoed vacatures van Proud People: Klik hier

 

Deel "Hoe vastgoedondernemers duurzaam om kunnen -of misschien wel moeten- gaan met hun team" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Thomas Rau: Waardeloze gebouwen bestaan niet meer

Het motto van de architect Thomas Rau is guided by the future. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Rau...

Circulair renoveren? Begin met de snelste cyclus: het interieur van het gebouw

Bron: Arcadis Nederland Vind jij het als gebouweigenaar ook lastig om bestaande gebouwen circulair te renoveren? Waar moet je eigenlijk beginnen? Circulariteit begint pas als de levensduur van een bepaald gebouwonderdeel ten einde is. Arcadis stelt daarom voor:...

Duurzame utiliteitsbouw: de stand van zaken en de rol van energielabels

Bij het verduurzamen van gebouwen wordt al snel gedacht aan woonhuizen, maar er bestaat een grotere groep gebouwen waar de schreeuw om verduurzaming nog dringender is: de utiliteitsbouw. Hieronder vallen in de regel alle gebouwen die geen woonbestemming...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.