Skip to content

Project Maaswaard: materiaal stadskantoor Venlo opnieuw gebruikt in 95 sociale huurwoningen

Vorige week heeft B-Right Urban Living samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling het project Maaswaard opgeleverd in Venlo, een wooncomplex met 95 appartementen in het sociale segment en 5 stadswoningen. Het project is niet alleen een belangrijke stap in de wens van de gemeente Venlo om de wijk rondom het stadskantoor compleet te maken, het is ook een voorbeeld van de mogelijkheden van circulaire bouw.

 

Circulaire bouw

Vanwege de duurzaamheidsambities van de gemeente Venlo, en de beperkte bouwruimte, is er, samen met bouwpartner Janssen de Jong, gekozen voor een grotendeels prefab bouwsysteem wat het bouwverkeer en de overlast voor de buurt tot een minimum heeft beperkt. “Vanwege de beperkte ruimte hebben we zo veel mogelijk steigerloos gebouwd door gebruik te maken van kant-en-klare gevelelementen”, legt Piërre Bergmans, Manager Waardestromen bij Janssen de Jong Bouw uit.

Daarnaast is er gekozen voor gebruikte en herbruikbare materialen. Zo bestaat het gebruikte beton voor 1/3 uit gerecycled granulaat en is de tijdelijke houten afwerking van het naastgelegen stadskantoor gebruikt voor de erfafscheiding in de binnentuin. Verder wordt er ook in het complex gebruik gemaakt van duurzame oplossingen, zoals de gemeenschappelijke wasruimte waar bewoners door middel van een speciale app een wasmachine kunnen reserveren en bedienen. Alles opgeteld voldoet het complex hiermee nu al aan de nieuwe duurzaamheidseisen (BENG), en draagt het bij aan de duurzaamheidsambities van B-Right Urban Living.

 

Urban microliving

Met dit complex, bestaande uit verschillende woningtypes verdeeld over 8 woonlagen, draagt B-Right Urban Living bij aan het oplossen van de woningnood. Alle woningen, zowel de appartementen, studio’s als stadswoningen, zijn volledig afgewerkt en gemeubileerd. Om het gemeenschapsgevoel tussen de bewoners te stimuleren is er een gezamenlijke binnentuin met bomen en zitjes gecreëerd, kenmerkend voor de visie van B-Right Urban Living op stedelijke gemeenschappen en de creatie van betaalbare woningen in en rond de stad.

 

 

Deelmobiliteit

Omdat de doelgroep voor dit complex, jongeren, starters en alleenstaanden, niet of nauwelijks gebruik maakt van een eigen auto kunnen bewoners met een eigen auto een plek huren in de parkeergarage van de gemeente. Ook zijn aan de overzijde van het complex 10 elektrische deelauto’s beschikbaar.

Na oplevering is het complex overdragen aan Plaza Resident Services voor het beheer van het complex. Middels innovatieve beheeroplossingen dragen zij bij aan het creëren van gemeenschappen en een thuis voor de doelgroep. Alle appartementen en stadswoningen zijn inmiddels verhuurd.

 

 

 

Deel "Project Maaswaard: materiaal stadskantoor Venlo opnieuw gebruikt in 95 sociale huurwoningen" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.