Skip to content

Project in beeld: 3244 zonnepanelen op kassen van Ranzijn tuin & dier

Met 7 locaties door heel Nederland beschikken de filialen van Ranzijn tuin & dier over een enorm dakoppervlak. ENTRAS werkt onder de naam ‘fonds het zonnetje’ samen met Hoorne Vastgoed om nieuwbouw en bestaande bouw te verduurzamen. Met het solarproject op de filialen van Ranzijn leveren 3244 panelen jaarlijks zo’n 400.000 KwH aan duurzame stroom.

Met grote stappen naar een duurzame toekomst

Enige jaren geleden was het filiaal in Velserbroek de eerste Ranzijn tuin & dier met zonnepanelen op het dak. Al snel volgden de vestigingen in Alkmaar, Amersfoort, Leiderdorp, Sneek, Spijk en Zaandam. Om van een duurzaamheidsgedachte werkelijkheid te maken, is veel onderzoek nodig geweest. Uitvoerig technisch onderzoek lag aan de basis van de realisatie van dit indrukwekkende zonneproject. Ranzijn is hoofdzakelijk gevestigd in kassen. Dit type constructie kan niet onbeperkt belast worden met het gewicht van de panelen. Met de input van duurzaamheidsexperts van ENTRAS is het gelukt om tot een plan te komen voor de plaatsing van in totaal ruim 3200 zonnepanelen bij Ranzijn tuin & dier. Met het plan werd opdracht gegeven aan Geotherm Energy Systems uit Bunschoten om de installaties te plaatsen.

 

Fonds het Zonnetje

Het gebruik van zonnepanelen is een belangrijk element in het duurzaamheidsbeleid van ENTRAS en Hoorne Vastgoed. Met Fonds het Zonnetje bundelen deze twee partijen, samen met andere partners, hun krachten om Nederland te verduurzamen. Samen streven ze naar het creëren van toegevoegde waarde in de gebouwde omgeving. Fonds het Zonnetje wil koploper zijn in het verduurzamen van de maatschappij en de wereld.

Een groot deel van de vastgoedportefeuille van Hoorne Vastgoed wordt verduurzaamd via Fonds Het Zonnetje. Daarmee wordt de stempel die het fonds op bestaande bouw kan drukken zeer groot. De rol van ENTRAS is evenzo belangrijk. ENTRAS participeert in ieder project van het fonds en is betrokken van ontwikkeling tot realisatie en exploitatie.

Deel "Project in beeld: 3244 zonnepanelen op kassen van Ranzijn tuin & dier" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Thomas Rau: Waardeloze gebouwen bestaan niet meer

Het motto van de architect Thomas Rau is guided by the future. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Rau...

Column Ronald Huisman: Verduurzaming gaat verder dan alleen zonnepanelen

“Netwerken kunnen het aanbod van groene stroom niet aan.” Een bericht dat regelmatig in de media verschijnt. Het valt me altijd weer op. We zijn al even bezig met de energietransitie, dit hadden we toch wel kunnen voorzien?...
PGGM project Strukton Worksphere

Terugleverbeperking: gebieden waar je je stroom niet kwijt kunt

Terugleverbeperkingen zijn situaties waarin een huiseigenaar of bedrijf met zonnepanelen hun overtollige opgewekte elektriciteit niet op het elektriciteitsnet kan terugleveren. Deze beperkingen kunnen voorkomen in gebieden waar het stroomnetwerk niet voldoende capaciteit heeft om de extra energie van...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.