Skip to content

Primeur: DNB bouwt met CO2-neutraal beton

Bij de renovatie van het kantoor van De Nederlandse bank wordt gerecycled beton nu ook geïnjecteerd met CO2. Dit CO2-neutrale beton wordt gebruikt bij de bouw van het DNB kantoor. En dat is een wereldprimeur.

Beton geïnjecteerd met CO2

Bij deze nieuwste innovatie wordt het beton dat uit het pand is gehaald, eerst geïnjecteerd met CO2. Met hergebruik van grind, zand en cement uit het oude beton kunnen we een CO2-reductie realiseren van circa 75%. Met deze innovatie gaat DNB nog een stap verder en wordt er een CO2-neutrale betonproductie gecreëerd door de CO2 af te vangen en deze blijvend op te slaan in het beton. Dit beton wordt gebruikt bij de bouw van het kantoor.

Negatieve CO2-emissie

Het injecteren van beton met CO2 is een betekenisvolle innovatie, die door steeds betere data en verfijning van technologische toepassingen zal gaan leiden tot beton met een negatieve CO2-emissie. Dankzij alle inspanningen op het gebied van duurzaamheid heeft DNB recent het BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat behaald.

In dit filmpje zie je hoe CO2-neutraal beton in de vernieuwde kade naast het DNB-kantoor wordt gestort:

Deel "Primeur: DNB bouwt met CO2-neutraal beton" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

3D printen en bouwen

In de toekomst 3D printen wij vastgoed

De bouw heeft decennialang geleden onder opmerkelijk slechte productiviteit in vergelijking met andere sectoren. Terwijl de landbouw en industrie de productiviteit sinds de jaren 1950 10-15 keer hebben verhoogd, blijft de bouw op hetzelfde niveau als 80 jaar...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.