Skip to content

Plastic Recycling Amsterdam: afval scheiden bij de bron is duurzaam en goedkoop

plastic recycling amsterdam

Het waren vastgoedeigenaren die steevast vroegen naar een oplossing voor het recyclen van hun PMD (verpakkingen van Plastic, Metaal en Drankenkartons). Reden voor Milieu Service Nederland om een eigen recyclingfabriek te overwegen, want afvoeren naar het buitenland resulteert niet in het hoogst haalbare resultaat. Het bleef niet bij deze overweging. In 2019 zag Plastic Recycling Amsterdam het levenslicht. We spreken algemeen directeur Ronald Voorsluijs.

 

“Steeds meer vastgoedbeheerders zoeken dus naar hoogwaardige oplossingen voor hun afval”

 

Rendement van 99%

 Plastic Recycling Amsterdam biedt een innovatieve oplossing voor het recyclen van plastic afval. Een oplossing die beter is dan de nu gangbare alternatieven die overigens alleen in het buitenland worden aangeboden. In onze recyclingfabriek maken we gebruik van Magnetische Dichtheid Scheiding, een door de TU Delft uitgevonden technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiënter maakt. De MDS zorgt ervoor dat wij uit plastic afval een  eindproduct van 99% zuivere grondstof kunnen aanbieden. Andere partijen in het buitenland halen een rendement van maximaal 70%. Daar kun je alleen laagwaardige producten als tuinstoelen en verkeerspaaltjes van maken. Dat is zonde, want daarna is dat materiaal niet meer te hergebruiken omdat het al een mengsel is en dus geen zuivere grondstof.”

Zero waste

“Het apart inzamelen van PMD wordt in de particuliere sector steeds vanzelfsprekender. Waarom dan niet op het werk? Particulieren vragen ook in zakelijke omgevingen naar een oplossing om afval te scheiden. De eindgebruiker wil simpelweg naar zero waste. Daarnaast is in het Klimaatakkoord afgesproken dat we als Nederland in 2030 nog maar 25% restafval produceren. Tel daar de continue verhoging van de verbrandingsbelasting bij op en je weet dat je niet langer op de oude manier afval kunt inzamelen en afvoeren. Steeds meer vastgoedbeheerders zoeken dus naar hoogwaardige oplossingen voor hun afval. Of dat duurder is dan de reguliere wijze? Daar kan ik kort over zijn: nee! Omdat wij met ons totaalpakket alle afvalstromen goed kunnen recyclen én efficiënte transport oplossingen hebben, wordt het onder de streep goedkoper. Een klassieke win-win situatie.”

 

Over MSN
Milieu Service Nederland (MSN) organiseert het afvalmanagement voor klanten door heel Nederland. Het uitgangspunt daarbij is het bieden van een uitstekende dienstverlening, waarbij kostenbesparing, duurzaamheid en goede service voorop staan.

 

 

 

 

 

Deel "Plastic Recycling Amsterdam: afval scheiden bij de bron is duurzaam en goedkoop" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Afvalpers

Wat kost een afvalpers en wat levert het op?

Produceert u veel afval? Dan kunt u tot wel 50% kosten besparen op de afvalinzameling. Eén van de oplossingen is een afvalpers. Behalve lagere kosten, heeft een afvalpers nog veel meer voordelen. Hoe werkt een afvalpers? Een afvalpers...
miniperscontainer

De Miniperscontainer is al zeventien jaar een hit

Negen vuilniszakken transformeren naar slechts één stuk. Het aantal transportbewegingen significant verminderen. Minder overlast van vrachtwagens in de straat. Ruim zevenhonderd vastgoedeigenaren profiteren al van de resultaten van de Miniperscontainer. We spreken Ronald Voorsluijs, algemeen directeur van Milieu...
multi afval container

HNK van NSI kiest voor multi afval container van MSN

Duurzaamheid is voor steeds meer beheerders een belangrijk speerpunt. Dat betekent dat er onder meer kritisch naar het afvalbeleid moet worden gekeken. NSI, een grote Nederlandse specialist in commercieel vastgoed, heeft de boodschap begrepen en scheidt vanaf 2019...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.