Skip to content

Nieuwe normcommissie Smart buildings

Smart building voordelen

Smart buildings bieden veel mogelijkheden voor energiebesparing en comfortverhoging. Normen spelen hierin een belangrijke rol. NEN richt daarom een nieuwe normcommissie ‘Smart buildings’ op voor het ontwikkelen van nieuwe normen op Europees en internationaal niveau. Over dit onderwerp organiseert NEN op woensdag 11 mei 2022 een webinar voor belanghebbende partijen.

Door het toepassen van slimme technologie kunnen smart buildings zich aanpassen aan de behoeften van gebruikers op het gebied van comfort, veiligheid en efficiënt energiegebruik. Denk daarbij aan het automatiseren en optimaliseren van verwarming en koeling, ventilatie en verlichting. Door normen af te spreken, kunnen de verschillende systemen in en om gebouwen gaan samenwerken.

Meepraten over normen

De nieuwe normcommissie Smart buildings houdt zich bezig met standaardisatie van gebouwbeheersystemen, gestructureerde bekabeling en communicatie tussen smart buildings en smart grids. Belanghebbende partijen kunnen meepraten over de ontwikkeling van de normen op dit gebied. Stuur voor deelname aan het webinar op 11 mei (of meer informatie over deze commissie) een mail naar kid@nen.nl.

Aanmelden webinar

Het webinar ‘Standaardisatie van smart buildings’ vindt plaats op woensdag 11 mei 2022 (10.00 tot 11.00 uur). Aanmelden kan via NEN Evenementen.

Meer informatie (over de norm(en) en het normalisatieproces):
Sanne Jansweijer (015-269 02 00), kid@nen.nl.

Bron: persbericht nen.nl

Deel "Nieuwe normcommissie Smart buildings" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

checklist brandveiligheid kantoor

Zo maak je een kantoorgebouw brandveilig

Vanuit de overheid zijn er veel regels betreft het brandveilig maken van kantoorgebouwen. Ieder kantoor moet aan deze regels voldoen. Er is een uitgebreid bouwbesluit waarin je een overzicht van de afspraken kunt lezen. Wij hebben een artikel...

Zo zorg je voor een succesvolle meerjaren onderhoudsplanning

Maak je gebruik van een meerjaren onderhoudsplanning (MJOP) of wil je hiermee starten? Verbeter je assetmanagement door een MJOP op een gestandaardiseerde manier in te zetten en te beheren, zodat je eenvoudiger een relatie legt tussen onderhoudsactiviteiten en...

NEN 3140 – Keuring voor bedrijfspanden

Verzekeraars en vakbonden stellen eisen aan de veilige uitvoering van werkzaamheden en willen zekerheid op het veilig gebruik van elektrische installaties. Dat betekent dus dat elke plek waar mensen te maken hebben met elektrische installaties deze moeten voldoen...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.