Skip to content

Nieuwe normcommissie Smart buildings

Smart building voordelen

Smart buildings bieden veel mogelijkheden voor energiebesparing en comfortverhoging. Normen spelen hierin een belangrijke rol. NEN richt daarom een nieuwe normcommissie ‘Smart buildings’ op voor het ontwikkelen van nieuwe normen op Europees en internationaal niveau. Over dit onderwerp organiseert NEN op woensdag 11 mei 2022 een webinar voor belanghebbende partijen.

Door het toepassen van slimme technologie kunnen smart buildings zich aanpassen aan de behoeften van gebruikers op het gebied van comfort, veiligheid en efficiënt energiegebruik. Denk daarbij aan het automatiseren en optimaliseren van verwarming en koeling, ventilatie en verlichting. Door normen af te spreken, kunnen de verschillende systemen in en om gebouwen gaan samenwerken.

Meepraten over normen

De nieuwe normcommissie Smart buildings houdt zich bezig met standaardisatie van gebouwbeheersystemen, gestructureerde bekabeling en communicatie tussen smart buildings en smart grids. Belanghebbende partijen kunnen meepraten over de ontwikkeling van de normen op dit gebied. Stuur voor deelname aan het webinar op 11 mei (of meer informatie over deze commissie) een mail naar kid@nen.nl.

Aanmelden webinar

Het webinar ‘Standaardisatie van smart buildings’ vindt plaats op woensdag 11 mei 2022 (10.00 tot 11.00 uur). Aanmelden kan via NEN Evenementen.

Meer informatie (over de norm(en) en het normalisatieproces):
Sanne Jansweijer (015-269 02 00), kid@nen.nl.

Bron: persbericht nen.nl

Deel "Nieuwe normcommissie Smart buildings" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Onderdelen stelsel EPG geactualiseerd

Vanaf begin 2024 worden verschillende geactualiseerde onderdelen van het Stelsel Energieprestatie van gebouwen (EPG) beschikbaar gesteld aan de markt. Het voornemen is dat deze onderdelen per 1 juli 2024 wettelijk in werking treden. De ontwikkelingen op het gebied...

AI en war-on-talent zorgen voor een transitie in de kantorenmarkt

Vastgoed maakt niet alleen een gigantische mechanische transitie door, maar ook een sociale. De trend is dat er bij het ontwikkelen van nieuwe kantoren en werkplekken -mede door corona, technologie, klimaatverandering, war on talent en AI- steeds vaker...

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer gepubliceerd en open voor commentaar

Het normontwerp voor NEN 6062 is gepubliceerd en vervangt de versie uit 2017. Deze norm betreft rookgasafvoervoorzieningen van stook- en verbrandingstoestellen voor zowel vaste als niet-vaste brandstoffen. Iedere belanghebbende of geïnteresseerde kan via www.normontwerpen.nen.nl het normontwerp inzien en tot 1...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.