Skip to content

Nieuw kennisplatform voor circulair bouwen

Sinds kort kunnen professionals die zich bezighouden met circulair bouwen terecht op het kennisplatform Circulearning. Alle kennis en inzichten over dit onderwerp zijn hier toegankelijk gemaakt, onder meer via betaalde video’s, zodat je deze meteen kunt toepassen in het werkveld.

Circulearning biedt actuele kennis en inzichten van experts in de circulaire bouweconomie en richt zich daarmee op een brede doelgroep in de bouw- en vastgoedsector. Het platform is opgericht door Alba Concepts en TRAJECT Adviseurs & Managers. De kennis gaat je verder helpen in de transitie naar een circulaire bouweconomie en de inzichten helpen je om claims over duurzaamheid en circulariteit op waarde te schatten.

Het platform belooft vooral ook praktische hulp te bieden. Met methoden om het onderwerp in je werk te integreren en lessen te leren van goede praktische voorbeelden. Het platform is nog volop in ontwikkeling en je kunt ook meehelpen om dit platform verder te verbreden. Wil je zelf kennis delen om de circulaire bouweconomie te stimuleren? Neem dan contact op met info@circulearning.nl.

Video’s

Je ontdekt meer over Circulearning in onderstaande introductievideo. Diverse onderwerpen, zoals circulair inkopen, ontwerpen en het meten van circulariteit, worden via het platform in online video’s toegelicht. Voor iedere video wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Je kunt er ook terecht voor sprekers, losse video’s of complete kennismodules.

 

Deel "Nieuw kennisplatform voor circulair bouwen" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Klimaatneutraal bouwen kan al in 2025

Het Lente Akkoord 2.0 moet er op korte termijn komen om de MPG naar 0 te krijgen, met onder andere het doel om in 2030 de MPG naar 0,5 te reduceren. Met een CO2-budget van nog maar 909...

Circulaire bouwketen, een nieuwe gamechanger.

Als ondernemer wil je je bedrijf natuurlijk zo sterk mogelijk maken. Samenwerken met andere ondernemers speelt daarbij een belangrijke rol: je maakt elkaar en de circulaire bouwketen sterker. Rabobank omarmt die strategie en moedigt ondernemers aan om samen...

Meer woningen, minder uitstoot

We hebben 1 miljoen nieuwe woningen nodig, terwijl de CO2-uitstoot van de bouw drastisch omlaag moet. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Volgens Peter Driessen, oprichter van circulaire houtbouwer Respace, kunnen we de woningmarkt veel flexibeler inrichten. En...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.