Skip to content

Mogelijkheden van zonwering op kantoor

Mogelijkheden van zonwering op kantoor

Zonwering op kantoor is een zeer geschikte manier om warmte, zonlicht en uv-straling te verminderen en zodoende het comfort op je werkplek te verhogen. Verschillende zonweringtechnieken kunnen hierbij worden toegepast, zoals zonneschermen, zonweringsdoeken en zonwering met lamellen. Daarnaast zijn er ook geautomatiseerde zonweringsystemen met sensoren of schakelaars die reageren op temperatuur- of lichtverandering. Als je opteert voor een dergelijk systeem, is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit is en perfect aansluit bij de specifieke behoeften van je vastgoedobject. Wanneer je goed doordacht de juiste keuze maakt, kan zonwering op kantoor niet alleen bijdragen aan het creëren van een aangename en productieve werkomgeving, maar ook zorgen voor energiebesparing.

Energiebesparing door gebruik van zonwering

Zonwering is een zeer effectieve manier om energie te besparen. Door zonlicht te blokkeren, reduceer je het gebruik van airconditioning. De warmte die je niet binnenkrijgt, hoef je ook niet te koelen. TNO-onderzoek heeft uitgewezen dat automatisch geregelde zonwering voor kantoren kan zorgen voor een besparing van 19%.

Zonneschermen

Zonneschermen bieden een van de meest effectieve manieren om kantoorruimtes te beschermen tegen intens zonlicht. Bovendien creëren screens ook privacy en hebben ze esthetische voordelen t.o.v. lamellen en rolluiken.

Lamellen

Met lamellen kunnen vastgoedeigenaren ook voordelen voor hun kantoorruimte behalen. Met lamellen kun je het zonlicht heerlijk naar binnen laten schijnen op kantoor. Hierdoor oogt het kantoor veel meer open. Lamellen hebben daarnaast ook geluidsabsorberende eigenschappen. Echter zijn lamellen veelal aan de binnenzijde en komt de warmte ook binnen.

Zon reflecterende coatings

Zonwerende raamfolie is een van de meest gewilde producten op de markt. Zon reflecterende coatings zijn een veelzijdig materiaal dat algemeen wordt toegepast in kantooromgevingen. Het zorgt voor extra privacy voor medewerkers van het bedrijf, aangezien raamfolie de mogelijkheid biedt om ramen te bedekken waardoor inkijk wordt geminimaliseerd. Bovendien bieden raamfolieproducten ook de beste combinatie van warmte-isolatie en lichtregulatie, wat betekent dat ze net zo comfortabel als energiezuinig zijn. Let wel op dat de folie niet te donker is waardoor je een bedompte sfeer binnen krijgt.

Nieuwe ontwikkelingen

PHYSEE, een spin-off van de TU Delft, zorgt met SENSE voor een fysieke en virtuele verbinding van gebouwen met de buitenwereld. Het maakt de impact van het buitenklimaat op gebouwen inzichtelijk, monitort het gebruik en verbruik van het gebouw zelf en realiseert vanuit die gegevens comfortabele en energiezuinige kantooromgevingen. Het programma zorgt ervoor dat je zonwering optimaal wordt ingesteld en draagt zo bij aan een aangename werkomgeving en energiebesparing.

Deel "Mogelijkheden van zonwering op kantoor" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

PHYSEE: Elk gebouw een slimme jas

Vastgoedeigenaren die nog volop inzetten op zonreflecterende coatings en gebouwschillen met ongekend hoge isolatiewaardes, stop de persen! De discrepantie tussen daglicht en warmte weren en tegelijkertijd gebruik maken van kunstlicht en energie voor verwarming of koeling is inmiddels...

“Zonwering van veel grote gebouwen kan veel beter”

Bron: Bart van Overbeeke Fotografie. Een zonnige dag op kantoor betekent voor heel wat mensen knijpen met de ogen of in het donker met de lampen aan werken. Zonwering voor grote gebouwen kan veel beter, en daarom ontwikkelde...

TU/e: 40 procent besparing door combinatie intelligente zonwering en verlichting

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) stelt dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat intelligente zonwering en actieve daglichtgestuurde binnenverlichting samen zorgen voor 40 procent energiebesparing. Onze partner Sunfolie-techniek komt met vergelijkbare resultaten Gebruikelijke oplossingen om energieprestaties te verbeteren, brengen...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.