Skip to content

Liftintermediair: de mediator in de liftenbranche

Liftintermediair voorziet al sinds 2002 gebouweigenaren en -beheerders van advies op maat op het gebied van onderhoud, beheer, renovatie en vervanging van liftinstallaties  Want is die nieuwe lift echt nodig? Is de geadviseerde onderhoudscyclus reëel? Zijn de geadviseerde reparaties noodzakelijk? En die begroting, is die niet wat ruim? We spreken intermediair Henri Feddes.

Vertaalmachine

Gebouweigenaren zijn in de regel slechts beperkt als het gaat om liftinstallaties. Liftbedrijven daarentegen zijn zeer deskundig. Liftintermediair overbrugt dat verschil in kennis. We hebben dezelfde kennis en kunde als leveranciers en maken derhalve gelijkwaardige communicatie tussen vrager en aanbieder mogelijk. Vergelijk onze branche met de autobranche. Hoe vaak gebeurt het niet dat men een auto naar de garage brengt en nagenoeg niets begrijpt van het verhaal van de monteur? Datzelfde gevoel ervaren gebouwbeheerders wanneer hun liftleverancier ze adviseert. Wij vertalen het technische verhaal, checken het op juistheid en maken de vertaalslag naar het (lift)beleid van de gebouweigenaar.

Geld besparen

Dat ons bedrijf al bijna twintig jaar bestaansrecht heeft, geeft al aan dat er veel behoefte is aan gedegen liftadvies in de soms ongrijpbare wereld van liften. Wij zitten naast de klant en filteren op wat technisch noodzakelijk is, wat een modernisering of reparatie mag kosten en bij welk liftbedrijf de klant het beste af is. Wij staan voor respect én resultaat en geloven dat een lift meer is dan alleen techniek. Het levert niet zelden flinke besparingen op. Aan de andere kant zijn we ook van toegevoegde waarde voor liftbedrijven. Het komt namelijk wel eens voor dat het reguliere onderhoudsbedrijf er niet uitkomt of de juiste onderdelen niet meteen op voorraad heeft? Waarom dan niet samenwerken, elkaar helpen met materialen, kennis en kunde door gebruik te maken van ons enorme netwerk binnen de liftenbranche.

Onze inspecties zijn de ruggengraat van ons advies. En de basis voor lange samenwerkingen waarin we samen met de klant optrekken en gezamenlijke doelen – het storingspercentage van de liften omlaag brengen of het aantal afgekeurde liften elimineren tot nul– bepalen. Natuurlijk kunnen partijen die het beheer in eigen hand willen houden ook gebruik maken van onze inspecties en advies.

Uit de praktijk: krijgt u wat is afgesproken?

Recent heeft een vier liften rijke VvE uit Enschede Liftintermediair ingeschakeld voor een conditiemeting en het opstellen van een meerjarenonderhoudsbegroting. Het hieruit voortvloeiende werk is gegund aan het liftbedrijf waar reeds zaken mee werd gedaan. Liftintermediair is gevraagd het werk samen met het liftbedrijf op te leveren. Henri Feddes: ‘Na gereedmelding zijn we samen met het liftbedrijf en de beheerder ter plaatse geweest om de werkzaamheden op te leveren. Het resultaat was dermate bedroevend dat we al na controle van de eerste twee liften zijn gestopt met de oplevering. Het VvE-bestuur heeft haar zorg uitgesproken over de geconstateerde zaken van deze renovatie alsmede de staat van onderhoud. De indruk heerst dat zonder grondige oplevering door Liftintermediair, de VvE niet had gekregen waarvoor ze een overeenkomst zijn aangegaan met het liftbedrijf.’

‘Het liftbedrijf heeft inmiddels haar excuses gemaakt voor zowel de uitvoering en kwaliteit van de werkzaamheden en heeft een en ander in gang gezet om de restpunten zo spoedig mogelijk uit te voeren. Daarnaast mag de VvE de kosten voor de tweede oplevering door Liftintermediair verrekenen met het liftbedrijf. De boodschap van dit verhaal is: let op of je krijgt wat er is afgesproken. Denk aan het uitvoeren van het aantal gecontracteerde beurten, de staat van het onderhoud, het correct bijhouden van het liftboek en de uitvoering van de werkzaamheden waarvoor er separaat opdracht is gegeven.’

 

Meer informatie op liftintermediair

 

 

 

Deel "Liftintermediair: de mediator in de liftenbranche" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.