Skip to content

Kick-off event: Versnellen zonne-energie op gebouwen

De ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie gaan de afgelopen jaren in een hoog tempo. Minister van Klimaat en Energie Rob Jetten heeft een ambitieuze agenda voor de aankomende jaren. Stevige doelen voor het toepassen van zonne-energie en de door de energiecrisis opgedreven stroomprijzen zorgen ervoor dat er meer aandacht is voor zon-op-gebouw dan ooit.

Nu is het moment om te zorgen dat zonne-energie de belangrijkste energiebron van Nederland wordt. 

Ook het nationaal programma RES benoemt zonne-energie opwekking op gebouwen als belangrijkste technologie om de klimaat doelstellingen te halen.

Maar wat moet er gebeuren om al die daken en gevels inderdaad van zonnepanelen te voorzien? Wat zijn de uitdagingen en waar liggen de kansen?

Het nationaal consortium Zon op Gebouw is voor die vraag de aangewezen plaats. Het consortium brengt verschillende betrokken partijen bij elkaar om kennis te delen, samen te innoveren en nieuwe kennis op te bouwen en zo de versnelling te realiseren.

Op 1 november zal hiervoor het startschot gegeven worden middels het KICK-OFF EVENT: Versnellen zonne-energie op gebouwen.

Wij nodigen u van harte uit om op 1 november hierbij aanwezig te zijn. Tijdens dit event staan we stil bij de state-of-the-art met betrekking tot zon op gebouw.  Ook informeren en inspireren wij elkaar in verschillende break-out sessies over de uitdagingen op de volgende hoofdthema’s:

– netinpassing
– kwaliteit en veiligheid
– renovatie
– split incentives

Tijdens dit event leggen we de basis voor een sterk netwerk dat oplossingen aanlevert voor de energietransitie

 

Datum en locatie
1 november 2022 van 13-17.30 uur met aansluitend een borrel
De Witte Vosch Oudegracht 46, 3511AR Utrecht

 

Aanmelden
Open aanmeldlink

 

 

Meer informatie over het Nationaal Consortium vindt u op www.zonopgebouw.nl

 

 

Deel "Kick-off event: Versnellen zonne-energie op gebouwen" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Bedrijven gaan warmte, kou en stroom uitwisselen in Amsterdam

Essent start vandaag met Essent Energy Infrastructure Solutions (EIS). Met deze divisie bouwt, beheert en bezit Essent duurzame energieoplossingen en integreert deze in een geoptimaliseerd energiesysteem. Zo wil het energiebedrijf duurzame gebiedsontwikkeling in wijken, steden en industrieterreinen versnellen...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.