Skip to content

Kantoorgebouw M+N getransformeerd naar 213 appartementen

Voor de bouw van de nieuwe woontoren The Framebuilding in ArenAPoort in Amsterdam is afgelopen week gestart met de sloop van het voormalige kantoorgebouw M+N aan de Hoogoorddreef 28-40 in Amsterdam. Medio juni start ontwikkelend bouwer Plegt-Vos op deze plek met de nieuwbouw van 213 huurappartementen in woontoren The Framebuilding. The Framebuilding is een ontwikkeling en belegging van Doniger Urban Developments. De sloop tot en met mei, en de start bouw in juni van dit jaar, zijn onderdeel van de hoogwaardige gebiedstransformatie van ArenAPoort in Amsterdam Zuidoost.

Stedelijke verdichting

The Framebuilding wordt deels gebouwd op de bestaande parkeergarage en daktuin van het monumentale voormalige ING hoofdkantoor Het Zandkasteel en tegen een bestaand appartementencomplex van woningcorporatie Ymere. Door de nabijheid van meerdere gebouwen en het winkelend publiek in en om ArenaPoort, is de locatie een uitdagende bouwlocatie en een ultiem voorbeeld van stedelijke verdichting binnen de bestaande infrastructuur van dit stadsdeel. Plegt-Vos levert de woontoren Turn-Key op met een hoogwaardige afwerking aan de binnen- en buitenkant. The Framebuilding zal in totaal 213 huurwoningen omvatten waarvan 69 sociale huurwoningen, 37 huurwoningen in het middensegment en 107 vrije sector huurwoningen. De appartementen variëren in grootte van 28 mtot en met 90 m2 gebruiksoppervlak.

Transparante entree & plint

Doniger Urban Developments zet met deze ontwikkeling een hoog kwaliteitsniveau neer. De drie verdiepingen hoge glazen pui kenmerkt de entree van het gebouw. Deze glazen pui heeft een hoogte van maar liefst acht meter en ontsluit het Bijlmerplein en de hoger gelegen Hoogoorddreef. Deze twee niveaus worden met elkaar verbonden door een overdekte buitentrap.

De plint van de woontoren is open en transparant en gericht op faciliteiten en voorzieningen voor de bewoners en voor de buurt met onder andere winkels, een ruime, overdekte fietsenstalling met 400 fietsplekken en toegang tot de bergingen van de woningen van Ymere. Op de begane grond van de woontoren wordt een mooie, open gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd met een koffiebar. De koffiebar over de twee verdiepingen grenst direct aan de openbare ruimte en zorgt voor levendigheid en vergroot de sociale veiligheid. Op het dak bevindt zich een gemeenschappelijk dakterras.

Gasloos en groen

Alle woningen in The Framebuilding worden volledig gasloos gerealiseerd en aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk. Zonne-energie wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak en voorziet voor een belangrijk deel in de stroomvoorziening voor de woningen. De keuze voor materialen met lage milieu-impact, zoals een regenwaterinfiltratiesysteem en een groendak, draagt bij aan de duurzaamheidsambities van Doniger en die van de stad Amsterdam.

De ligging direct naast belangrijke openbaar vervoersknooppunten zoals station Amsterdam Bijlmer ArenA en diverse fietsroutes – in combinatie met de grote fietsenstalling in de plint van het gebouw – stimuleert duurzaam reizen met openbaar vervoer en de fiets.

 

Transformatie

The Framebuilding is een omvangrijke locatietransformatie van een leegstaand, verouderd kantoorgebouw naar een duurzaam woongebouw met in totaal 213 huurappartementen. Samen met gemeente Amsterdam is de afgelopen jaren zorgvuldig gezocht naar een optimale invulling van deze locatie. Zowel in programma, bouwvolume als in materialisatie met keuzes die aansluiten bij de ambities van de ArenAPoort.

Met The Framebuilding wordt dan ook in gezamenlijkheid de toon gezet voor een hoogwaardige transformatie naar een gemengd gebied met een diversiteit aan wooncategorieën, een veelzijdig winkelaanbod en een aantrekkelijk werkgebied.

Samenwerking

Op nog geen 500 meter van The Framebuilding transformeert Plegt-Vos aan de Flierbosdreef ook een voormalig kantoorgebouw naar woningen. Dit wooncomplex met in totaal 397 moderne, duurzame huurappartementen wordt in samenwerking met Doniger Urban Development en Camelot Europe herontwikkeld en getransformeerd. 70% van de woningen in dit gebouw worden sociale huurwoningen, 30% zijn huurwoningen in het middensegment die in het tweede kwartaal worden opgeleverd.

Deel "Kantoorgebouw M+N getransformeerd naar 213 appartementen" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

omgevingswet 1 januari 2022 belangrijkste aanpassingen

NRC: nieuwe bouwcrisis dreigt door ‘onwerkbare’ Omgevingswet

Bouwen, héél véél bouwen: daarmee willen partijen van links tot rechts de woningnood aanpakken. De afgelopen jaren liep het huizentekort alleen maar verder op, en zorgde de stikstofcrisis voor extra vertraging. Grote plannen om snel meer huizen te...

Vesteda en BAM Wonen verduurzamen 80 appartementen in Hilversum

Woningbelegger Vesteda en BAM Wonen verduurzamen tachtig huurappartementen aan de Kapittelweg in Hilversum. Het project betreft een hoge galerijflat met veertien woonlagen en een lage galerijflat met drie woonlagen. Beide flats dateren uit eind jaren zestig en de...

Vesteda koppelt financieringsovereenkomst aan eigen duurzaamheidsprestaties

Vorige week ondertekenden Vesteda en haar banken een aanpassing op de bestaande doorlopende kredietfaciliteit van 700 miljoen euro. Hiermee maakt Vesteda de hoogte van de rentemarge afhankelijk van haar duurzaamheidsprestaties in de komende jaren. De hoogte van de...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.