Skip to content

BIM draagt bij aan esthetiek, duurzaamheid en kostenreductie

Regeren is vooruitzien. Zeker als het gaat om het (her)ontwikkelen van een gebouw. In de ontwerpfase wordt het fundament gelegd voor een succesvolle bouw- en exploitatiefase. Succes op het vlak van esthetische waarde, leefbaarheid, kosten, duurzaamheid én veiligheid. Ontwerpen in BIM draagt daaraan een belangrijk steentje bij.

Een ontwerp RI&E borgt de veiligheid vanaf de tekentafel

Een gedegen RI&E van het ontwerp van een object vormt op zijn beurt de fundering voor de veiligheid. In alle fases van het project. Door de mogelijke gevaren en risico’s in alle fases al tijdens het ontwerpproces in beeld te brengen, kunnen deze met vroegtijdige aanpassingen weggenomen worden. Kan dat niet, betrek dan een veiligheidsspecialist om gezamenlijk de optimale oplossing uit te werken. Een ontwerp in 3D maakt het daarbij eenvoudiger om gevaren en risico’s te identificeren en om tot de juiste oplossing te komen. Denk aan het plaatsen van een verzonken railsysteem in RAL kleur om met een RopeClimber het atrium of de gevel te reinigen. Schoon, veilig, efficiënt én esthetisch verantwoord.

Uw wensen en eisen in woord én beeld

Een Programma van Eisen (PvE) is veelal niet meer dan een geschreven overzicht van gewenste producten en oplossingen. Een PvE voorzien van 3D beelden met daarin relevante producteisen en -wensen verbetert het inzicht voor aannemers, installateurs en andere betrokken partijen in het eisenpakket. Daarnaast draagt een dergelijke opzet bij aan het materialenpaspoort van het object. Voor effectief en veilig onderhoud in de exploitatiefase én voor hergebruik en recycling als het object aan het einde van zijn levensduur is.

Veiliger en efficiënter bouwen

Bouwfouten, vertragingen en afwijkingen worden vaak veroorzaakt door onduidelijkheid in de overdracht van informatie. Ook hierin zijn 3D tekeningen & de BIM van grote waarde. Door in beeld te brengen waar en hoe producten toegepast dienen te worden, wordt het eenvoudiger voor uitvoerend personeel om montage-, installatie- en bouwwerkzaamheden en eventuele aanpassingen veilig uit- en door te voeren. Inzicht zorgt voor duidelijkheid. Duidelijkheid zorgt voor efficiëntie, kwaliteit en veiligheid.

Virtuele veiligheidstrainingen

Een ontwerp in 3D, waarin ook de aanwezige veiligheidsvoorzieningen zijn opgenomen, maakt het mogelijk om gebruikers virtueel te trainen. Voorafgaand aan het gebruik van veiligheidsvoorzieningen, ter vervanging van een (herhalings-)training of ter voorbereiding op een fysieke training. Op deze manier zijn veiligheidstrainingen effectiever en is de belasting op de capaciteit lager door de flexibelere planningsmogelijkheden. Ook kunnen 3D tekeningen ondersteuning bieden bij het opstellen van evacuatie- en reddingsplannen.

Gerichter en veiliger beheer en onderhoud

Als zichtbaar is waar welke producten zijn toegepast, waar zich welke gevaren en risico’s kunnen voordoen en waar welke (tijdelijke) toegangs- en veiligheidsvoorzieningen aanwezig zijn of toegepast moeten worden, kan beheer en onderhoud gerichter en veiliger worden uitgevoerd. Zo zorgt de toepassing van 3D technieken niet alleen in alle processtappen voor lagere kosten met een grotere voorspelbaarheid, maar vooral ook voor een fraaier eindresultaat en een veilig, toekomstgericht en duurzaam gebouw en gebruik ervan.

Over Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions is een specialist in veilig werken op hoogte en in besloten ruimten. Van RI&E tot reddingsprocedure, van levering tot installatie, van reiniging tot montage op moeilijk bereikbare plaatsen en van training tot keuringen en onderhoud. Om opdrachtgevers en andere betrokkenen te ondersteunen tijdens de gehele levensduur van een object, biedt Eurosafe Solutions uitgebreide BIM services.

Meer weten? Bekijk hier de bedrijfspresentatie van Eurosafe Solutions of bezoek hun website.

 

Deel "BIM draagt bij aan esthetiek, duurzaamheid en kostenreductie" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Parkeren van elektrische auto’s vraagt om strengere brandveiligheidseisen voor ondergrondse parkeergarages

Het gebruik van elektrische auto’s neemt in hoog tempo toe. Recente incidenten roepen steeds vaker de vraag op hoe brandveilig het parkeren en het elektrisch laden van deze auto’s in de ondergrondse parkeergarages zijn. Deze ontwikkeling is zo...

Het belang van digitalisering in vastgoed beheer is groot

Prominus, voorheen HCI vastgoed management B.V., is inmiddels zestien jaar actief in het beheren van Nederlands vastgoed. Het ruim dertig man grote team kent het klappen van de zweep en ziet het belang van digitalisering. Dé reden om...

BIM is de kapstok voor nieuw en bestaand vastgoed

Corporaties hebben een scala aan gegevens van hun vastgoed. Technische gegevens, maar ook data over afmetingen, over gebruikte materialen en over de aanwezige installaties. Allemaal noodzakelijk voor het ontwikkelen en efficiënt beheren van dit vastgoed en verbeteren van...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.