Skip to content

BIM draagt bij aan esthetiek, duurzaamheid en kostenreductie

Regeren is vooruitzien. Zeker als het gaat om het (her)ontwikkelen van een gebouw. In de ontwerpfase wordt het fundament gelegd voor een succesvolle bouw- en exploitatiefase. Succes op het vlak van esthetische waarde, leefbaarheid, kosten, duurzaamheid én veiligheid. Ontwerpen in BIM draagt daaraan een belangrijk steentje bij.

Een ontwerp RI&E borgt de veiligheid vanaf de tekentafel

Een gedegen RI&E van het ontwerp van een object vormt op zijn beurt de fundering voor de veiligheid. In alle fases van het project. Door de mogelijke gevaren en risico’s in alle fases al tijdens het ontwerpproces in beeld te brengen, kunnen deze met vroegtijdige aanpassingen weggenomen worden. Kan dat niet, betrek dan een veiligheidsspecialist om gezamenlijk de optimale oplossing uit te werken. Een ontwerp in 3D maakt het daarbij eenvoudiger om gevaren en risico’s te identificeren en om tot de juiste oplossing te komen. Denk aan het plaatsen van een verzonken railsysteem in RAL kleur om met een RopeClimber het atrium of de gevel te reinigen. Schoon, veilig, efficiënt én esthetisch verantwoord.

Uw wensen en eisen in woord én beeld

Een Programma van Eisen (PvE) is veelal niet meer dan een geschreven overzicht van gewenste producten en oplossingen. Een PvE voorzien van 3D beelden met daarin relevante producteisen en -wensen verbetert het inzicht voor aannemers, installateurs en andere betrokken partijen in het eisenpakket. Daarnaast draagt een dergelijke opzet bij aan het materialenpaspoort van het object. Voor effectief en veilig onderhoud in de exploitatiefase én voor hergebruik en recycling als het object aan het einde van zijn levensduur is.

Veiliger en efficiënter bouwen

Bouwfouten, vertragingen en afwijkingen worden vaak veroorzaakt door onduidelijkheid in de overdracht van informatie. Ook hierin zijn 3D tekeningen & de BIM van grote waarde. Door in beeld te brengen waar en hoe producten toegepast dienen te worden, wordt het eenvoudiger voor uitvoerend personeel om montage-, installatie- en bouwwerkzaamheden en eventuele aanpassingen veilig uit- en door te voeren. Inzicht zorgt voor duidelijkheid. Duidelijkheid zorgt voor efficiëntie, kwaliteit en veiligheid.

Virtuele veiligheidstrainingen

Een ontwerp in 3D, waarin ook de aanwezige veiligheidsvoorzieningen zijn opgenomen, maakt het mogelijk om gebruikers virtueel te trainen. Voorafgaand aan het gebruik van veiligheidsvoorzieningen, ter vervanging van een (herhalings-)training of ter voorbereiding op een fysieke training. Op deze manier zijn veiligheidstrainingen effectiever en is de belasting op de capaciteit lager door de flexibelere planningsmogelijkheden. Ook kunnen 3D tekeningen ondersteuning bieden bij het opstellen van evacuatie- en reddingsplannen.

Gerichter en veiliger beheer en onderhoud

Als zichtbaar is waar welke producten zijn toegepast, waar zich welke gevaren en risico’s kunnen voordoen en waar welke (tijdelijke) toegangs- en veiligheidsvoorzieningen aanwezig zijn of toegepast moeten worden, kan beheer en onderhoud gerichter en veiliger worden uitgevoerd. Zo zorgt de toepassing van 3D technieken niet alleen in alle processtappen voor lagere kosten met een grotere voorspelbaarheid, maar vooral ook voor een fraaier eindresultaat en een veilig, toekomstgericht en duurzaam gebouw en gebruik ervan.

Over Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions is een specialist in veilig werken op hoogte en in besloten ruimten. Van RI&E tot reddingsprocedure, van levering tot installatie, van reiniging tot montage op moeilijk bereikbare plaatsen en van training tot keuringen en onderhoud. Om opdrachtgevers en andere betrokkenen te ondersteunen tijdens de gehele levensduur van een object, biedt Eurosafe Solutions uitgebreide BIM services.

Meer weten? Bekijk hier de bedrijfspresentatie van Eurosafe Solutions of bezoek hun website.

 

Deel "BIM draagt bij aan esthetiek, duurzaamheid en kostenreductie" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Circulair gebouw beheren

Circulair gebouw beheren. Hoe doe je dat en waar moet je op letten?

Wat betekent de circulaire economie voor technisch vastgoed professionals? Het circulaire denken stopt dus niet na het bouwen van een gebouw. Het gebruik en het beheer zijn net zo belangrijk. Hoe loop je voorop en wat zijn de...
BIM Vastgoedbeheer

BIM maakt vastgoedbeheer makkelijk

Met één druk op de knop inzicht in het vloeroppervlak van de entree, het type verlichting in het bedrijfsrestaurant of de hoeveelheid brandslanghaspels in de kantoren? Met BIM is dat gesneden koek. BIM (Bouwwerk Informatie Model) is een...

Dura Vermeer neemt strategische belang in BRcontrols

Dura Vermeer gaat een strategische samenwerking aan met BRControls, ontwikkelaar van hard- en softwareproducten voor webbased gebouwbeheersystemen. Het bouwconcern neemt 49% van de aandelen over van participatiemaatschappij Wadinko. DGA Harrie Bouwhuis van BRControls blijft daarbij zijn huidige rol...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.