Skip to content

Slimste en groenste kantoor ter wereld staat in Nederland!

slimste kantoor nederland

Het gebouw weet waar je woont. Het gebouw weet in welke auto je rijdt. Het weet met wie je vandaag een afspraak hebt en hoeveel suiker je in je koffie neemt. The Edge in Amsterdam is waarschijnlijk het Slimste kantoor ooit gebouwd. Slimste kantoor Nederland

Vanaf het moment dat je wakker wordt, ben je verbonden. De app controleert je planning en het gebouw herkent je auto wanneer je aankomt en wijst je naar een parkeerplaats. Ooit wensten we alleen maar dat onze gebouwen ons beschermden tegen ‘buiten’. We bevinden ons nu duidelijk in een nieuw tijdperk. The Edge laat ons zien hoe het kantoor van de toekomst er uitziet.

Dankzij de nieuwste technologie, 30.000 sensoren, IoT oplossingen tot nieuwe materialen en nanotechnologie, staan ​​we nu op het punt gebouwen te creëren waar vrijwel elk structureel element een operatief, interactief karakter heeft. Dus niet alleen voor het besparen van energie, maar ook bij het continu regelen van vochtigheid, licht en temperatuur. Absolute micromanagement om comfort van de werknemers te maximaliseren.

Dergelijke ‘intelligente’ gebouwen bieden niet alleen een hele reeks diensten aan hun ‘bewoners’, maar maken ook gebruik van hun automatisering om de productiviteit en efficiëntie te maximaliseren en de impact op het milieu te minimaliseren.

Het nieuwe werken

Ongeveer 2.500 Deloitte medewerkers in The Edge delen 1.000 bureaus. Het concept heet hot desking en het zou nieuwe relaties, toevallige interacties en, net zo belangrijk, efficiënt ruimtegebruik aanmoedigen. Bureaus worden alleen gebruikt wanneer ze nodig zijn. Sommige kleine kamers aan The Edge bevatten alleen een loungestoel en een lamp (geen bureau). Er zijn ook speelkamers en koffiebars met espressomachines die onthouden welke koffie je drinkt. Enorme flatscreens op elke hoek kunnen worden gesynchroniseerd met elke telefoon of laptop.

Omdat werknemers van The Edge geen bureaus hebben toegewezen, zijn de kluisjes bij de entree de thuisbasis van de gebruiker. Zoek een kluisje met een groen lampje, gebruik je badge en het is van jou. Werknemers worden ontmoedigd om dagen of weken een enkele kluis te bewaren, omdat een deel van de filosofie van het nieuwe werken is om mensen los te maken van hun vaste locaties en starre denkwijzen.

 

Een dashboard voor het hele gebouw

Deloitte verzamelt gigabytes aan gegevens over hoe The Edge en zijn gebruikers ‘met elkaar omgaan’. Centrale dashboards volgen alles, van energieverbruik tot wanneer de koffiemachines moeten worden bijgevuld. Op dagen dat er minder werknemers worden verwacht, kan een hele sectie zelfs worden gesloten, waardoor de kosten voor verwarming, koeling, verlichting en reiniging worden verlaagd.

De investering van Deloitte is gigantisch, maar het bedrijf verwacht dat door alle slimme systemen de terugverdientijd niet meer dan 10 jaar is! De Boston Consulting Group schat dat de waarde van de intelligente gebouwenmarkt in 2022 $ 339 miljard zal bedragen.

Lees hier meer over het Slimste kantoor van Nederland

Lees hier over de Slimste wijk ter wereld

Deel "Slimste en groenste kantoor ter wereld staat in Nederland!" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Thomas Rau: Waardeloze gebouwen bestaan niet meer

Het motto van de architect Thomas Rau is guided by the future. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Rau...

Circulair renoveren? Begin met de snelste cyclus: het interieur van het gebouw

Bron: Arcadis Nederland Vind jij het als gebouweigenaar ook lastig om bestaande gebouwen circulair te renoveren? Waar moet je eigenlijk beginnen? Circulariteit begint pas als de levensduur van een bepaald gebouwonderdeel ten einde is. Arcadis stelt daarom voor:...

Duurzame utiliteitsbouw: de stand van zaken en de rol van energielabels

Bij het verduurzamen van gebouwen wordt al snel gedacht aan woonhuizen, maar er bestaat een grotere groep gebouwen waar de schreeuw om verduurzaming nog dringender is: de utiliteitsbouw. Hieronder vallen in de regel alle gebouwen die geen woonbestemming...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.