Skip to content

Het belang van digitalisering in vastgoed beheer is groot

Prominus, voorheen HCI vastgoed management B.V., is inmiddels zestien jaar actief in het beheren van Nederlands vastgoed. Het ruim dertig man grote team kent het klappen van de zweep en ziet het belang van digitalisering. Dé reden om voor een samenwerking met Humble te gaan.

Prominus is een marktonafhankelijke partij met slechts één pet. Waar anderen ook inzetten in makelaardij en verzekeringszaken ligt de focus van Prominus uitsluitend op het beheren van vastgoed. ‘We beheren bedrijfspanden, kantoorpanden, winkelcentra en woningen en zijn deze 450 gebouwen in hoog tempo aan het digitaliseren,’ vertelt Ruud Jonen. ‘Hiervoor zijn we een samenwerking met Humble aangegaan. In Humble heb je naast vastgoed en assets ruimte voor de borging van documenten en rapportages. Met behulp van de verschillende modules brengen we de kwaliteit en mogelijke risico’s van betreffend gebouw in kaart en zijn we in staat zaken tijdig bij te sturen.’

Alle informatie op één plek

‘Dit systeem zorgt voor alle informatie over het gebouw op één plek. Een plek die bovendien 24/7 toegankelijk is. Door deze samenwerking weten we precies wanneer onderhoud moet plaatsvinden, hebben we inzicht in de kosten, overzien we rendementen, hebben we real time inzicht in de werking van installaties, weten we wanneer contracten aflopen enzovoort. Wij doen er alles aan om onze toegevoegde waarde te vergroten. De samenwerking met Humble draagt daar aan bij.’

Slimme gebouwen

Een aantal van de gebouwen in het beheer van Prominus is al slim. Het gros moet dat nog worden. Ruud verwacht dat zijn gebouweigenaren daar binnen afzienbare tijd werk van gaan maken. ‘Slimme gebouwen dragen bij aan slim ondernemen. Onze slimme gebouwenstrategie is gebouwd op zes pijlers:

  1. Betere klantervaring Een gebouw dat haar bezoeker herkent, de deur voor de persoon opent en het kantoor vast voorverwarmt en de computer aanzet, kan op waardering rekenen.
  2. Energiezuiniger Slimme gebouwen zien waar personen zich bevinden en zijn hierdoor in staat energieverbruik in ongebruikte ruimtes te reduceren.
  3. Realiseren van operationele verbeteringen Gehuurde ruimte efficiënter en daarmee energie technisch beter gebruiken waardoor minder m2 nodig zijn.
  4. Vergroten van de duurzaamheid Het hergebruiken van bestaande bouwmaterialen en zoveel mogelijk producten uit de omgeving gebruiken om CO2 uitstoot tot een minimum te beperken.
  5. Vermindering van operationele kosten Door juist en op tijd onderhoud uit te laten voeren worden de operationele kosten laag gehouden en kunnen grote investeringen uitgesteld worden naar een later tijdstip.
  6. Prominus helpt bedrijven om ontevredenheid van gebruikers of huurders op te lossen, de operationele efficiëntie te vergroten, het energiebeheer van hun vastgoed te verbeteren en zwakheden in de cybersecurity van hun gebouwbeheersystemen aan te pakken.

Deel "Het belang van digitalisering in vastgoed beheer is groot" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Circulair gebouw beheren

Circulair gebouw beheren. Hoe doe je dat en waar moet je op letten?

Wat betekent de circulaire economie voor technisch vastgoed professionals? Het circulaire denken stopt dus niet na het bouwen van een gebouw. Het gebruik en het beheer zijn net zo belangrijk. Hoe loop je voorop en wat zijn de...
BIM Vastgoedbeheer

BIM maakt vastgoedbeheer makkelijk

Met één druk op de knop inzicht in het vloeroppervlak van de entree, het type verlichting in het bedrijfsrestaurant of de hoeveelheid brandslanghaspels in de kantoren? Met BIM is dat gesneden koek. BIM (Bouwwerk Informatie Model) is een...

BIM draagt bij aan esthetiek, duurzaamheid en kostenreductie

Regeren is vooruitzien. Zeker als het gaat om het (her)ontwikkelen van een gebouw. In de ontwerpfase wordt het fundament gelegd voor een succesvolle bouw- en exploitatiefase. Succes op het vlak van esthetische waarde, leefbaarheid, kosten, duurzaamheid én veiligheid....

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.