Skip to content

Groot Handelsgebouw ontvangt ‘1,5 meter-proof’ certificaat

Het Groot Handelsgebouw in Rotterdam heeft als een van de eerste gebouwen in Nederland het certificaat Anderhalve Meter Veilig Kantoor ontvangen van certificeringsinstelling SKG-IKOB en duurzaamheidsadviesbureau CFP Green Buildings. Dat betekent dat alle algemene ruimtes en gedeelde werkplekken in het gebouw zo zijn ingericht dat te allen tijde anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Het Groot Handelsgebouw, een rijksmonument van 120.000 vierkante meter, is één van de grootste multifunctionele gebouwen van Nederland. In het gebouw bevinden zich onder andere gemeenschappelijke ruimtes, individuele kantoren, cafés en restaurants, winkels en andere faciliteiten zoals een sportschool en kinderdagverblijf.

Om de veiligheid en het welzijn van medewerkers, huurders en bezoekers te waarborgen, zijn in het Groot Handelsgebouw verschillende maatregelen genomen, gebaseerd op de voorschriften van het RIVM. Zo zijn in het gebouw looproutes aangeduid, geeft markering de afstandseisen weer, is de capaciteit van de liften sterk gereduceerd en geldt in galerijen en trappenhuizen eenrichtingsverkeer. Ook zijn schoonmaakprocedures uitgebreid, worden alle gangbare oppervlakken regelmatig ontsmet en is bij elke ingang desinfecterende handgel beschikbaar.

Eigenaar van het Groot Handelsgebouw is vastgoedinvesteerder en -manager Jamestown. Als eigenaar van multifunctionele gebouwen over de hele wereld, begon Jamestown al in januari met het voorbereiden van zijn COVID-19-aanpak. Het implementeerde eigen calamiteitenplannen voor zijn wereldwijde activiteiten en richtte een task force op om bredere assistentie te bieden aan zijn panden. Jamestown lanceerde een online handleiding om zijn MKB-huurders te informeren over behoud van bedrijfsactiviteiten, financiering en ondersteuning bij het veilig heropenen in tijden van het coronavirus.

 

 

 

Deel "Groot Handelsgebouw ontvangt ‘1,5 meter-proof’ certificaat" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

De top tien trends in hybride en thuis werken

Wat zijn de tien belangrijkste trends in hybride werken? Om post-corona effectief te kunnen werken op zowel individueel als collectief niveau van organisaties is het noodzakelijk om de werkomgeving zowel fysiek als digitaal aan te passen. Daarin speelt...

UV-C licht in de strijd tegen virussen en bacteriën

Het stoppen van de verspreiding van ziektekiemen en virussen is belangrijker geworden in de huidige door COVID-19 pandemie. Het is bewezen dat UV-C-licht – waarvan het effect al meer dan een eeuw bekend is – een sleutel is...
ABN paris proof

Colliers: Zelfs bij massaal thuiswerken, blijft leegstand kantoren behapbaar

Kantoorgebouwen in Nederland staan straks niet massaal leeg door de groeiende groep thuiswerkers. Als medewerkers structureel meer op andere plekken gaan werken en zelf hun kantoordagen kiezen, loopt de leegstand op van 8,5% nu naar maximaal 11% in...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.