Skip to content

Groot Handelsgebouw ontvangt ‘1,5 meter-proof’ certificaat

Het Groot Handelsgebouw in Rotterdam heeft als een van de eerste gebouwen in Nederland het certificaat Anderhalve Meter Veilig Kantoor ontvangen van certificeringsinstelling SKG-IKOB en duurzaamheidsadviesbureau CFP Green Buildings. Dat betekent dat alle algemene ruimtes en gedeelde werkplekken in het gebouw zo zijn ingericht dat te allen tijde anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Het Groot Handelsgebouw, een rijksmonument van 120.000 vierkante meter, is één van de grootste multifunctionele gebouwen van Nederland. In het gebouw bevinden zich onder andere gemeenschappelijke ruimtes, individuele kantoren, cafés en restaurants, winkels en andere faciliteiten zoals een sportschool en kinderdagverblijf.

Om de veiligheid en het welzijn van medewerkers, huurders en bezoekers te waarborgen, zijn in het Groot Handelsgebouw verschillende maatregelen genomen, gebaseerd op de voorschriften van het RIVM. Zo zijn in het gebouw looproutes aangeduid, geeft markering de afstandseisen weer, is de capaciteit van de liften sterk gereduceerd en geldt in galerijen en trappenhuizen eenrichtingsverkeer. Ook zijn schoonmaakprocedures uitgebreid, worden alle gangbare oppervlakken regelmatig ontsmet en is bij elke ingang desinfecterende handgel beschikbaar.

Eigenaar van het Groot Handelsgebouw is vastgoedinvesteerder en -manager Jamestown. Als eigenaar van multifunctionele gebouwen over de hele wereld, begon Jamestown al in januari met het voorbereiden van zijn COVID-19-aanpak. Het implementeerde eigen calamiteitenplannen voor zijn wereldwijde activiteiten en richtte een task force op om bredere assistentie te bieden aan zijn panden. Jamestown lanceerde een online handleiding om zijn MKB-huurders te informeren over behoud van bedrijfsactiviteiten, financiering en ondersteuning bij het veilig heropenen in tijden van het coronavirus.

 

 

 

Deel "Groot Handelsgebouw ontvangt ‘1,5 meter-proof’ certificaat" op social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

JLL: Grotere vraag naar flexibele kantoorruimte na einde COVID-pandemie

Werknemers willen graag weer terug naar kantoor omdat zij de menselijke en sociale interactie missen die een kantoor biedt. Alhoewel de werknemers aangeven een sterke affiniteit met kantoor te hebben, willen ze tegelijkertijd toch graag 1 of 2...
slimste kantoor nederland

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

In een samenleving waar het aanhouden van 1,5 meter afstand van cruciaal belang is voor de collectieve gezondheid, zijn de meeste kantoorgebouwen nog niet veilig genoeg om personeel op grote schaal te kunnen huisvesten. EDGE heeft de afgelopen...
Corona vastgoedbeheer

Vragen en antwoorden over gebouwinstallaties in relatie tot corona

Bron TVVL: Vanwege de coronacrisis staan veel gebouwen (deels) leeg. Juist nu bekend is dat gebouwen in  verschillende sectoren weer open mogen roept dat vragen op over installaties. Rekening houdend met de veiligheid van zowel gebouwgebruikers als installateurs...

Onze partners

Volg ons op LinkedIn!

Nieuwsbrief inschrijven

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.