Skip to content

Gasverbruik bedrijfspand omrekenen naar vermogen warmtepomp

Om het vermogen van een warmtepomp in je bedrijfspand te bepalen aan de hand van het gasverbruik, zijn er verschillende factoren die in overweging moeten worden genomen. Hier zijn enkele algemene stappen die kunnen worden genomen:

 

  1. Bepaal het gasverbruik van het bedrijfspand. Dit kan worden gevonden op de jaarlijkse gasrekening of door contact op te nemen met de energieleverancier.
  2. Bereken de energie-inhoud van het verbruikte gas. Dit kan worden gedaan door het gasverbruik te vermenigvuldigen met de calorische waarde van het gas. De calorische waarde van aardgas varieert enigszins, maar een gemiddelde waarde is ongeveer 35,17 megajoule (MJ) per kubieke meter (m³) gas.
  3. Bepaal het thermisch vermogen van de warmtepomp. Het thermisch vermogen van een warmtepomp geeft aan hoeveel warmte het kan leveren aan het bedrijfspand. Dit wordt meestal uitgedrukt in kilowatt (kW) en kan worden gevonden in de technische specificaties van de warmtepomp.
  4. Bereken het aantal kilowatturen (kWh) dat de warmtepomp per jaar nodig heeft om het bedrijfspand te verwarmen. Dit kan worden berekend door het thermisch vermogen van de warmtepomp te vermenigvuldigen met het aantal uren dat de warmtepomp per jaar actief is.
  5. Vergelijk het aantal kWh dat de warmtepomp nodig heeft om het bedrijfspand te verwarmen met het aantal kWh dat wordt geproduceerd door het gasverbruik. Dit kan een indicatie geven van de geschiktheid van de warmtepomp voor het bedrijfspand en de verwachte besparing op de energierekening.

 

Het is belangrijk op te merken dat deze berekeningen slechts een ruwe schatting zijn en dat er vele andere factoren zijn die van invloed zijn op het vermogen van een warmtepomp, zoals de grootte van het bedrijfspand, de isolatie en de buitentemperatuur. Het is daarom altijd het beste om advies in te winnen bij een professionele installateur om te bepalen welke warmtepomp het meest geschikt is voor een specifiek bedrijfspand.

Deel "Gasverbruik bedrijfspand omrekenen naar vermogen warmtepomp" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Er zijn geen blogs gevonden

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.