Skip to content

Gasverbruik bedrijfspand omrekenen naar vermogen warmtepomp

Om het vermogen van een warmtepomp in je bedrijfspand te bepalen aan de hand van het gasverbruik, zijn er verschillende factoren die in overweging moeten worden genomen. Hier zijn enkele algemene stappen die kunnen worden genomen:

 

  1. Bepaal het gasverbruik van het bedrijfspand. Dit kan worden gevonden op de jaarlijkse gasrekening of door contact op te nemen met de energieleverancier.
  2. Bereken de energie-inhoud van het verbruikte gas. Dit kan worden gedaan door het gasverbruik te vermenigvuldigen met de calorische waarde van het gas. De calorische waarde van aardgas varieert enigszins, maar een gemiddelde waarde is ongeveer 35,17 megajoule (MJ) per kubieke meter (m³) gas.
  3. Bepaal het thermisch vermogen van de warmtepomp. Het thermisch vermogen van een warmtepomp geeft aan hoeveel warmte het kan leveren aan het bedrijfspand. Dit wordt meestal uitgedrukt in kilowatt (kW) en kan worden gevonden in de technische specificaties van de warmtepomp.
  4. Bereken het aantal kilowatturen (kWh) dat de warmtepomp per jaar nodig heeft om het bedrijfspand te verwarmen. Dit kan worden berekend door het thermisch vermogen van de warmtepomp te vermenigvuldigen met het aantal uren dat de warmtepomp per jaar actief is.
  5. Vergelijk het aantal kWh dat de warmtepomp nodig heeft om het bedrijfspand te verwarmen met het aantal kWh dat wordt geproduceerd door het gasverbruik. Dit kan een indicatie geven van de geschiktheid van de warmtepomp voor het bedrijfspand en de verwachte besparing op de energierekening.

 

Het is belangrijk op te merken dat deze berekeningen slechts een ruwe schatting zijn en dat er vele andere factoren zijn die van invloed zijn op het vermogen van een warmtepomp, zoals de grootte van het bedrijfspand, de isolatie en de buitentemperatuur. Het is daarom altijd het beste om advies in te winnen bij een professionele installateur om te bepalen welke warmtepomp het meest geschikt is voor een specifiek bedrijfspand.

Deel "Gasverbruik bedrijfspand omrekenen naar vermogen warmtepomp" op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Word op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes

Misschien vind je dit ook interessant

Wat voor soorten scheidingswanden in een kantoor zijn er en wat kost het?

Er zijn verschillende soorten scheidingswanden die in een kantooromgeving kunnen worden gebruikt. Hieronder volgen enkele voorbeelden: Vaste scheidingswanden: dit zijn wanden die permanent zijn bevestigd aan de vloer en/of het plafond. Ze worden vaak gebruikt om individuele kantoren...

Groot aantal kantoren hoeft niet te verduurzamen

Bron: Savills Ons gebouwde erfgoed behoort tot de wereldtop. Van grachtenpanden tot kerken en van kastelen tot fabrieken. In al deze historische panden wordt niet alleen gewoond, maar ook gewerkt. De uitstraling en sfeer van een historisch pand...

Duurzaamheidsbepaling nieuwe ROZ-Model Huurovereenkomst Winkelruimte

Bron: Savills Door uitdagende economische omstandigheden zijn winkels actiever bezig om de grootste kostenposten zoveel mogelijk te beperken. De fors gestegen energieprijzen maken dat winkels hier als eerst het mes in willen zetten, geholpen door kortere terugverdientijden voor...

Onze partners

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tevens een gratis magazine!

Tip onze redactie

OG Wijzer werkt graag met u samen. Heeft u nieuws of persberichten? Tip dan onze redactie.

Wilt u een persbericht naar onze redactie sturen? Vul onderstaand formulier in. De redactie neemt contact op als zij aandacht aan het onderwerp wil besteden.